Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Ко све чека Звезду у групној фази Лиге Европе?

Убедљивим тријумфом против румунског Клужа у првом сусрету плеј-офа УЕФА Лиге Европе резултатом 4:0 фудбалери Црвене звезде већ сада су готово обезбедили пласман у групу фазу другог по реду европског клупског такмичења. За разлику од претходних сезона, УЕФА је од ове године формирањем и трећег такмичења Лиге конференција смањила број учесника у Лиги Европе са 48 на 32, па је самим тим и квалитет сконцентрисанији и готово се може рећи да би многи клубови који ће учествовати у овом такмичењу имали места и у европској фудбалској елити.

Захваљујући одличном коефицијенту 32.500 наш клуб ће се на жребању група сигурно наћи у другом шеширу, али када се погледају сви потенцијални учесници ове фазе такмичења, други шешир и не знчи баш много. Довољно је погледати само потенцјалне саставе шешира уз напомену да они нису још коначни док се не заврше сви мечеви плеј-оф фазе УЕФА Лиге шампиона и УЕФА Лиге Европе:

Први шешир: Олимпик Лион (Француска), ССЦ Наполи (Италија), Бајер 04 Леверкузен (Немачка), ГНК Динамо Загреб (Хрватска), СС Лацио (Италија), Славија Праг (Чешка Република), Олимпијакос Пиреј (Грчка) и АС Монако (Француска).
Други шешир: СЦ Брага (Португал), Селтик (Шкотска), Ајнтрахт Франкфурт (Немачка), Црвена звезда (Србија), Лестер Сити (Енглеска), Ренџерс (Шкотска), Локомотива Москва (Русија) и КРЦ Генк (Белгија).
Трећи шешир: ПСВ Ајндховен (Холандија), Олимпик МАрсеј (Француска), Вест Хем Јунајтед (Енглеска), Реал Сосиједад (Шпанија), Фенербахче СК (Турска), Малме ФФ (Шведска) и Спартак Москва (Русија).
Четврти шешир: АЦ Спарта Праг (Чешка Република), СК Рапид Беч (Аустрија), Галатасарај АС (Турска), Мидтјиланд (Данска), Ференцварош ТЦ (Мађарска), Ројал Антверпен (Белгија), СК Штурм Грац (Аустрија) и Брондби ИФ (Данска).

Такође треба напоменути да из УЕФА Лиге Европе од ове сезоне испада само последњи тим у групи. Прва два иду у нокаут фазу овог такмичења, а трећепласирани се сели у нокаут фазу новоформиране УЕФА Лиге конференције.

Позивамо све наше посетиоце да у коментару напишу какву групу прижељкују за нашу екипу.

Повезане вести

5 comments

Aleksandar 89 авг 18, 2021 at 23:15

Crvena Zvezda Monako Vest Hem Junajted Real Sosijedad.

Reply
BokiBgd авг 18, 2021 at 22:51

Idealan žreb:
1.Slavija
2.C.Zvezda
3.Malme
4.Antverpen

Reply
Džoni авг 18, 2021 at 21:07

Reprezentativni napadač Gane, Joel Fameyeh https://m.youtube.com/watch?v=Il2W_QnOvYE

Reply
Džoni авг 18, 2021 at 21:01

Na desnom beku slobodan igrač je brazilac Rafael bivši igrač Mančestera i Liona.

Reply
Džoni авг 18, 2021 at 20:58

Svi se nadamo da će Zvezda igrati grupnu fazu lige evrope, koja će ove godine biti prilično jaka, pa se iskreno nadam da će mo se pojačati u nastavku. Mislim da nemamo zamenu za većinu igrača iz prvih jedanaest a Kanga i Sanogo nemogu da završe euro utakmicu bez bar jednog žutog kartona tako da i na toj poziciji treba pojačanje. Evo po mom mišljenu jednog interesantnog igrača koji može da pokrije više pozicija u sredini, relativno je mlad igrač i sa pristupačnom cenom. Hamidou Traore https://m.youtube.com/watch?v=2ypAf7CRj7Q

Reply

Leave a Comment