Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеТрансфериФудбал

Диони, Фалко, Бабић, Бакајоко, Николић и Петровић на трансфер листи

Једном ногом у Лиги Европе, главом у плановима за будућност. Умела је Црвена звезда у последњих неколико сезона заиста да извуче аса из рукава и неким појачањима заиста донесе нов квалитет у тим (почевши од Вујадина Савића, Милана Борјана, Милана Родића, преко Ел Фардуа Бена, Марка Марина, Мирка Иванића, па све до Александра Катаија и Александра Драговића и да не набрајамо све добре примере), али било је и грешака које би у Љутице Богдана радо да исправе у финишу прелазног рока.

У том светлу треба посматрати и најављене преговоре са Ришаиром Живковићем, који ће током викенда бити у Београду на завршним преговорима око могућег доласка. Некадашњи млади репрезентативац Холандије би тиму Дејана Станковића требало да донесе брзину која је недостајала у последњим месецима. Постојала је на стадиону “Рајко Митић” и идеја да се проба са Лазаром Ранђеловићем – није у првом плану у Олимпијакосу, али нити је он расположен за повратак у српски фудбал, нити би то био јефтин подухват. Напротив.

Други горући проблем је позиција шпица, пошто Луа Диони није импресионирао у ових месец дана на Топчидерском брду и мада није био ни сасвим физички спреман Француз ни на утакмицама, а ни на тренинзима није убедио спортски сектор да би могао да буде први избор у шпицу. Уосталом, зато је и продужен уговор са Миланом Павковим, који је у првом мечу са Клужом подсетио колико може да буде користан за екипу када је физички и психички наштелован.

Због тога би у Љутице Богдана врло радо некоме препустили 28-годишњег шпица ако би тај преузео на себе обавезу да исплаћује Дионију плату од 500.000 евра по сезони. Јер већ сада је свима јасно да су изузетно мале шансе да Звезда на крају сезоне откупи голгетера Анжеа за суму од 1.200.000 евра.

У том случају, црвено-бели би кренули по новог шпица, другачијих карактеристика од Павкова. Читај: брзог шпица, а такав би морао да буде странац. Повољна околност за црвено-беле је та што због пандемија вируса корона многи клубови муче муке са новцем, па је широм Европе неуобичајено велики број слободних агената који траже послодавца.

Диони није једини који се на почетку сезоне није наметнуо као први избор. Исти је случај и са Филипом Фалком, нису његови играчки квалитети упитни, али Италијан не говори ни српски, а ни енглески и после седам месеци сасвим је евидентно да се није добро уклопио, нити ће то даље ићи лако због језичке баријере. Фалка је овог лета пратила Монца, чак и послала конкретну понуду од 1.700.000 евра, тада су у српском шампиону још веровали да ће дочекати Филипову експлозију… Авај, чини се да би за све било добро када би се Монца вратила, јер је Фалко у потпуности Звездин играч и он би могао да иде само у случају адекватног обештећења.

Понуду је летос имао и Срђан Бабић, Брага је нудила 1.300.000 евра и 10 процената од наредне продаје, али је 25-годишњи штопер у тим тренуцима фигурирао као први партнер Александра Драговића у последњој линији Звезде. У међувремену је међутим пао иза Милоша Дегенека и Радована Панкова и сада ће црвено-бели покушати да исправе грешку са почетка лета.

Грешка је по свему судећи направљена и са Акселом Бакајоком, мада је он стигао као слободан играч са платом од 12.000 евра месечно што и није превелико оптерећење за клуб. Међутим, с`обзиром да је у досадашњем току сезоне одиграо свега 112 минута питање је има ли смисла наставити сарадњу која не одговара ни клубу, а ни играчу.

На крају, од раније се зна да дозволу да иду имају и Вељко Николић и Његош Петровић, они су од старта прелазног рока били планирани за продају и то за велики новац. За Николића је својевремено московски Спартак преко посредника нудио 5.000.000 евра, колико и Бетис за Петровића још новембра 2019. Прошле зиме је Петровића хтео и Торино, Звезди је било мало 2.500.000 евра, овог лета се јавио само Андерлехт са сумом од 1.500.000….

Дошло време да се грешке исправе. Али све је ово само начелан план. Шта је од свега изводљиво, тек треба да се види…

Подсетимо, овог лета је из Станковићевог тима отишао само Жељко Гаврић, у Ференцварош за 1.200.000 евра, зимус се шушкало да би могао да оде у Италију за 3.000.000, Звезда се надала милиону више. Отишао је и Ерик Јирка, за 500.000 евра у Овиједо, али он свакако није био ту ни прошле сезоне.

(извор/фото: mozzartsport.com)

Повезане вести

8 comments

krvavi zvezdas-DE авг 22, 2021 at 01:46

TO JE NEKO MULJANJE TESKO..FALKO JE NAJBOLJI TEHNICAR KOGA SMO IMALI U ZADNJIH 10G I VELIKI ZNALAC FUDBALA..STA JE SVAMA LJUDI..PA JEL PRATITE VI EVROPSKI FUDBAL..PA ON JE MESI ZA NIKOLIĆA,PETROVICA,KRSTIČICA,VUKANOVICA,SRNIĆA I JOŠ NEKOLIKO NJIH..BOG S VAMA LJUDI

Reply
ĐOLE BARI 91 авг 22, 2021 at 23:21

U PRAVU SI 100 % BRATE.

Reply
Penezić авг 21, 2021 at 16:21

Ljudi, braćo, zar vam nije jasno odakle vetar duva? Sve što ste napisali za pomenute igrače i još neke koji nisu pomenuti je tačno. Postavlja se logično pitanje: Ko dovodi u klub takve igrače i troši novac, koga nikada nema dovoljno? Odgovorite sebi na to pitanje i znaćete tačno ko to treba da ode iz kluba. To naravno nije jedan čovek već 10-ak beskorisnih ljudi, doduše Zvezdaša ali potpuno beskorisnih za klub.

Reply
MILOS RANKOVIC авг 21, 2021 at 12:34

IMAS TI JOS TU IGRACA ZA PRODAJU VUKANOVIC,SRNIC,GAJIC,ALI PRVO OTERATI DIONIJA I BAKAJOKA,TO SU DVA PROPALITETA,FALKO JE IGRAC DOBAR ALI NIJE ON SRECAN U ZVEZDI,HVALI NJEMU ITALIJA,NEPRICA ENGLESKI,TESKO JE TO,JA BI NA PRIMER VRATIO IZ GRAFICARA RADULOVICA,DECKO JE BOMBA SAMO MU TREBA DATI SANSU,TO JE DRUGI MODRIC A NE NIKOLIC,TREBA RASTERETITI BUDZET,ALI MISLIM DA SPIC TREBA JOS JEDAN SAD ZA LIGU EVROPE,SAMO DA JE BRZ I DA MOZE JEDAN NA JEDAN,KAKO TO LEPO IDE KAD DEGENEK I DRAGOVIC ZAJEDNO,GOBELJIC SE BUDI,PAVKOV NAPRED,BEN SE VRATIO U PRVU POSTAVU,A TO JE MOGLO OD POCETKA,A NE PRKOSITI DEGENEKU,PAVKOVU,BENU,U SVAKOJ LINIJI PO JEDAN IGRAC,EKIPA KOJA JE IGRALA PROTIV KLUZA BI PROSLA SERIF,NEMOGU DA SHVATIM DA SERIF IMA TOLIKO BRZIH I JAKIH IGRACA A MI NIJEDNOG SEM IVANICA I KATAIJA,ONAJ GRK,PA TRAORE SPIC,PA U ZADNJOJ LINIJI,HRVATE JE TRAORE RAZMONTIRAO,MI TAKVOG SPICA GODINAMA NISMO IMALI

Reply
ĐOLE BARI 91 авг 20, 2021 at 23:39

FALKO NIKAKO NE SME DA ODE. PETROVIĆ JE VELIKI POTENCIJAL,STANKOVIĆ GA JE UNIŠTIO . ON IMA STRAŠAN ŠUT, ZA GODINU,DVE BIĆE IGRAČINA. DIONI,BABIĆ,BAKAJOKO,GAJIĆ,RODIĆ,GOBELJIĆ,BABIĆ,NAJGORI IGRAČI U ISTORIJI CRVENE ZVEZDE NIKOLIĆ I KRSTOVIĆ,NENORMALNI KANGA,PANKOV,SRNIĆ,ERAKOVIĆ POD HITNO ZBOGOM.

Reply
Delije Sever Ns авг 20, 2021 at 22:28

Filipo Falko najavljivali ga kao da dolazi Mesi a on posle svakog treninga,utakmice završi u ordinaciji na lečenju.Za godinu dana ama baš ništa nije uradio u dresu Zvezde,nit je neku utakmicu rešio…još jedan promašen transver i fudbaler koji ama baš ništa nije uradio za Zvezdin grb.Brate po tebi koliko treba da ga čekamo da vaskrne…ako nije dosad ništa pokazao pa kad će.Jel treba da ga još čekamo i da zarađuje plate tako što se vuče po bolnicama.Što pre iz Zvezde to bolje!Da je valjao sad bi se pisalo i pričalo o njemu.

Reply
Istina авг 20, 2021 at 21:31

Falko je dobar igrač i ne prenagljujte s njim,štaviše jedan od najboljih s loptom u nogama.Ostali nemaju šta da traže u Zvezdi,realno.Šteta samo što ih nisu prodali kad su im već davali solidnu kintu,sad neće izvući ni upola od toga.

Reply
dusan авг 21, 2021 at 08:38

ne slazem se za falka. on je kao kadu – dobar sa loptom, ali spor i slab. niz losih stranaca je neverovatan – zander, kanjas, tomane, dioni, garsija, falko, bakajoko. da ne pricamo o jovancicu, njegosu, babicu i ostalima. mislim da je nas veliki problem u tome sto tzv. sportski sektor ne ume da prepozna igraca. nije mi jasno zasto ne zamole grofa da im trazi igrace jer su kanga, le talek, micel, vijeira za ove izmislili krug a ne loptu.

Reply

Leave a Comment