Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

У сусрет противнику – Клуж

Фудбалери Црвене звезде сутра од 20 часова и 30 минута гостују екипи Клужа у оквиру реванш меча плеј-офа за Лигу Европе. Црвено-бели ће покушати да након победе од 4:0 на стадиону „Рајко Митић“ обезбеде пласман у друго по реду најелитније такмичење у Европи.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Наш клуб се до сада у својој историји сусрео са Клужом два пута, једном у пријатељском сусрету, а други пут у званичном мечу. На припремама у Аустрији 2019. године Звезда је одиграла са румунским представником пријатељски меч, а крајњи резултат је био 1:1. Тадашњи тренер нашег тима Владан Милојевић је поделио пођенако минутажу својим фудбалерима тако да су првом делу игре наступали Поповић, Гобељић, Стојковић, Милуновић, Родић, Чаушић, Јованчић, Јевтовић, Иванић, Марин, Боаћи, док су у другом полувремену играли Станковић, Савић, Јовичић, Вулић, Симић, Гаврић, Станојев, Бен, Конатар, Јирка, Вукановић. Једини гол за наш тим на овом сусрету постигао је Вујадин Савић на асистенцију Ел Фарду Бена.

Други пут Звезда и Клуж су се сусрели у оквиру плеј-офа за Лигу Европе, а црвено-бели су убедљиво тријумфовали на овом мечу са 4:0. Редом су за наш тим погађали Милан Павков, Александар Катаи, ЕЛ Фарду Бен и Мирко Иванић. Занимљиво да су четворица фудбалера нашег тима играла на оба дуела ова два тима, а то су Гобељић, Родић, Бен и Иванић.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Сви навијачи који неће бити у прилици да уживо бодре наше првотимце у Румунији у оквиру реванш меча плеј-офа Лиге Европе, моћи ће да гледају дирактан пренос утакмице на каналу Аренаспорт 1 са почетком у 20 часова и 30 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је до сада у првенству одиграла пет утакмица и освојила укупно 13 бодова, а наши првотимци имају утакмицу мање у односу на остале тимове с обзиром да је меч против Радника из Сурдулице одложен. Фудбалери Дејана Станковића су након победе над Клужом од 4:0 на „Маракани“, такође су на свом стадиону савладали ТСЦ са 3:1 у оквиру шестог кола Суперлиге Србије, а за наш тим голове на овом мечу су постигли Крстичић, Катаи и Бен. Црвено-бели поново показују велику ефикасност која нас је красила претходних сезона, а наши првотимци су на корак од петом узастопног пласмана у најелитнија европска такмичења.

Клуж се тренутно налази на првој позицији у националном шампионату Румуније са максималним скором после шест одиграних кола. На последњем мечу су савладали Арђеш са 1:0, тим с којим се Црвена звезда састала на припремама у Аустији овог лета и однели рутинску победу са 3:0. Пре пораза од Црвене звезде, румунски представник је елиминисан од стране Јанг Бојса у оквиру трећег кола квалификација за Лигу шампиона.

НАЈБОЛЈИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најстандарнији играчи јесу нападачи Чипкиуа, Даек и Омрани који већ шест година носи дрес Клужа. Поред њих тројице шансу са клупе махом добија Габриел Дебељуха. Везни ред Румуна држе исландски интернационалац Сигурјонсон, Француз Фофана и босанскохерцеговачки фудбалер Матео Сушић. На бековским позицијама стандардни су десни спољни Мане, док је место крај леве аут линије резервисано за капитена Клужа Камору. На голу клуба из Румуније стандардан је тридесетрогодишњи Арлаукис, који је на девет мечева од почетка сезоне примио 12 голова.

СУДИЈА МЕЧА

Главни арбитар на реванш мечу између Клужа и Црвене звезде биће енглески судија Мајкл Оливер који има велико искуство суђења у Премијер лиги, као и у Лиги шампиона и Лиги Европе. Његови помоћници на овом сусрету ће бити Стјуарт Берт и Сајмон Бенет, док је за четвртог арбитра делегиран Дарен Ингланд.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Четвртак:

-17:00 Алашкерт – Ренџерс
-18:00 ХЈК – Фенербахче
-18:30 Зорја – Рапид
-20:00 Галатасарај – Рандерс
-20:15 АЗ – Селтик
-20:45 Слован Братислава – Олимпијакос
-21:00 Антверпен – Омониа
-21:00 Легија – Славија Праг
-21:00 Штурм – Мура

The post У сусрет противнику – Клуж appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment