Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДруги пишуКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Родић до краја каријере у црвено-белом

Траје неизвесност на „Маракани“ око ангажовања иностраног левог бека, пошто су у оптицају ирански репрезентативац Милад Мохамеди и велика нада Бодо/Глинта Андре Бјоркан. Али у сенци потраге за иностраним левим беком, челници и чланови спортског сектора црвено-белих припремају продужење уговора са Миланом Родићем. Некадашњи репрезентативац Србије могао би до краја радне седмице да стави параф на верност српском шампиону до 2025. године и практично на „Маракани“ стави тачку на врло лепу каријеру, сазнаје „Mozzartsport“.

Од лета 2017. године Милан Родић, који је пристигао из Крила Совјетов, наметнуо се као један од тихи вођа нове генерације. И у претходне четири године иза себе је оставио више него лепу заоставштину. Освојио је четири титуле, дуплу круну у сезони за нама, био један од хероја двоструког уласка у Лигу шампиона и похода на пролеће у Лиги Европе.

Било је и тешких тренутака, пре свега изазваних повредама и недостатком конкуренције на левом боку, aли када се подвуче црта јасно је да је Милан Родић био инвестиција која се исплатила Црвеној звезди. Као што је и Црвена звезда много тога лепог донела искусном левом беку и вратила га на ауто-пут фудбалских дешавања.

Током раног лета све је указивало да би Милан Родић, годину дана пре истека уговора, могао да напусти стадион „Рајко Митић“. Осетио је у једном тренутку засићење изазвано великим притиском и још већим бројем мечева у континуитету, али се у последњих неколико седмица све променило. Како се може чути момак из Дрвара, рођен 1991. године, наместио је главу да ће у ближој и даљој будућности носити црвено-бели дрес. И не би било изненађење да до краја каријере остане у Црвеној звезди и још неким трофејом и великим европским дуелом оплемени играчки боравак у Љутице Богдана.

Све извеснији останак Милана Родића не искључује потрагу за још једним левим беком, који би имао довољно капацитета да представља праву алтернативу некадашњем члану Зениту. Управо је недостатак праве конкуренције довео у једном тренутку до озбиљног замора материјала код Милана Родића. Пратиле су га и повреде, али се увек издисао из проблема и опстајао у друштву најутицајнијих играча Црвене звезде. Уосталом, Родић је један од играча у које Дејан Станковић има неограничено поверење.

– „Тешко да у овом тренутку можемо да нађемо бољег левог бека од Роде“, поручио је тренер црвено-белих уочи почетка летњих квалификација.

Током боравка у Црвеној звезди Милан Родић је одиграо 156 утакмица, постигао пет голова и уписао 16 асистенција. Први пут је продужио уговор са црвено-белима марта 2019. године, после одличне полусезоне под командом Владана Милојевића и уласка у Лигу шампиона. Тада је потписао верност до јуна 2022. године.

Повезане вести

1 comment

ivan niksic сеп 1, 2021 at 20:29

Dobar potez, dobar igrac, vec duze igra za Zvezdu, odlicno je sto su ga zadrzali, samo da mu jos nadju adekvatnu zamjenu!

Reply

Leave a Comment