Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатМлађе категоријеНајновијеФудбал

Победа омладинаца пред Лигу шампиона

Још једна веома сигурна победа омладинаца Црвене звезде, а овог пута је у оквиру шестог кола домаћег првенства савладана екипа ОФК Београда на гостујућем терену резултатом 4:1, чиме је направљена сјајна увертира пред меч у Лиги шампиона за младе. Стрелци на данашњем мечу били су Огњен Мимовић, Стефан Пиргић Урош Бранковић и Александар Кахвић.

ОФК Београд- Црвена звезда 1:4 (0:2)

Судија: Милан Стефановић.

Стрелци: Пајкић у 76. минуту за ОФК Београд, а Мимовић у 34, Пиргић у 38, Бранковић у 65. и Кахвић у 86. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Арсић (ОФК Београд), Пантић (Црвена звезда).

ОФК Београд: Јањић, Васић, Ризнић (од 67. Флоричеловић), Богићевић, Денић, Новичић, Радиновић, Ранковић (од 46. Арсић), Радић (од 62. Пајкић), Димитријевић (од 67. Радовановић), Тимотић (од 46. Рустић).

Црвена звезда: Б. Маринковић, Мимовић (од 73. Огњеновић), Радојевић, Лековић (од 63. Бранковић), Мелентијевић, Пантић, Ћурић, Пиргић, Кахвић, Милосавић (од 82. Бошковић), Николашевић (од 71. Ракић).

Нападали су изабраници Марка Неђића током читавог првог полувремена, претежно по левом боку на ком су деловали Радојевић и Милосавић, али су се добро држали домаћи, па чак и имали шансу преко Радића који је у 28. минуту изашао пред Маринковића, али је наш чувар мреже успео да одбрани. Комбинација бекова довела је до тога да Црвена звезда дође до вођства. Радојевић је центрирао са левог бока, Мимовић прихватио лопту, урадио дриблинг у десну страну и прецизно погодио ближи угао Јањићевог гола, а играо се 34. минут. „Отворила“ се утакмица после тога, па су црвено-бели удвостручили вођство четири минута касније. Желео је Пиргић да комбинује са Кахвићем, погодио га у леђа при додавању, а лопта му се вратила идеално на ногу, те је без размишљања гађао и матирао голмана домаћих.

До краја првог дела игре је Црвена звезда могла да постигне још два поготка. Прво је Кахвић сјајно упослио Николашевића, он имао више него изгледну позицију, али се оклизнуо пред голом Јањића, а потом је и Пиргић са десетак метара гађао право у чувара мреже ОФК Београда.

Могао је Николашевић и у 47. минуту да се упише у стрелце, али поново није добро прихватио лопту, као ни Пиргић неколико минута касније када је из изгледне позиције гађао у Јањића. Феноменална акција виђена је у 65. минуту, када је све зачео Кахвић, упослио Николашевића који је несебично асистирао за Урош Бранковића, а везни фудбалер рођен 2003. године погодио празну мрежу и тако још једном потврдио да је повреда прошлост.

Резултат је у 76. минуту смањио сналажљиви Пајкић, али да то не буде све побринуо се Александар Кахвић десет минута касније. Фантастичну лопту у простор послао је Радојевић, а наш нападач се нашао очи у очи са Јањићем и сјајно га матирао.

The post Победа омладинаца пред Лигу шампиона appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment