Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Гранитна одбрана Црвене звезде мтс водила до победе против Будућности

Црвена звезда мтс је била десеткована, али храбра, снажна и решена да дође до победе. Тако је и било, уз свесрдну помоћ навијача који су у великом броју испунили дворану ‘’Александар Николић’’, у 2. колу АБА лиге. Гранитна одбрана и тимска игра биле су рецепт и Црвена звезда мтс савладала је Будућност Воли резултатом 71-63.

Црвена звезда је контролисала прво полувреме, док је у трећој четвртини уследио пад у нападу црвено-белих што је ривал знао да искористи. У последњој деоници сусрета победнички карактер браниоца титуле АБА лиге дошао је до изражаја и тотално преломио сусрет у своју корист. Црвено-бели су тада стекли двоцифрену предност и без пуно потешкоћа је и задржали до последњег звука сирене.

Блистао је Лука Митровић који је понео велики терет на центарским позицијама услед одсуства Маика Цирбеса. Он је меч завршио са 19 поена и седам скокова. Пратили су га Никола Калинић и Огњен Кузмић који су, интересантно, имали идентичан учинак са по 13 поена и шест скокова.

Почетак утакмице обележила је изузетно чврста игра обе екипе. Играло се поен за поен, а домаће је у првој деоници предводио Огњен Кузмић са седам поена, који је у рекету правио велике проблеме гостујућој екипи. Домаћа екипа је наставила са изузетно чврстом одбраном, да би се црвено-бели први пут одлепили на седам поена разлике (19-12) после тројке Дејана Давидовца.

Шампион АБА лиге је у другој деоници заиграо још јачу одбрану, што је довело до прве двоцифрене разлике на вечерашњем мечу. После још једног закуцавања Кузмића црвено-бели су отишли на плус 10 (28-18). Будућност је прикључак одржавала претежно са линије за слободна бацања. Два минута пре краја овог дела сусрета, Лука Митровић је атрактивним закуцавањем подигао целу дворану на ноге. Рид је постигао последње поене у првом полувремену па је резултат пред велики одмор гласио 37-29.

Најефикаснији у домаћем саставу били су Кузмић и Давидовац са по девет и осам поена.

У наставку сусрета виђена је права рововска борба. Гости из Подгорице боље су отворили наставак утакмице и серијом 7-0 смањили предност на само један поен. Црвено-бели су трагали за ритмом и Будућност је стигла и до највећих пет поена предности, 41-46.

Уследила је велика подршка звездаша, донела је додатну енергију у редове црвено-белих, а то је донело и појачану агресивност у одбрани изабраника тренера Радоњића. Показни пример тога била је украдена лопта Нејта Волтерса, који је у контри спремио закуцавање Луки Митровићу на одушевљење домаће публике. Некадашњи капитен наставио је у добром ритму и још једним одличним поготком враћа предност на страну домаћина. Ипак, Подгоричани су успели да задрже предност до краја треће четвртине, 45-47.

Како је завршио трећи период, крилни центар црвено-белих је отворио и последњих 10 минута сусрета. Огромна енергија целокупног тима Црвене звезде уз минијатуре Митровића, Калинића и Волтерса у нападу креирали су нови велики преокрет. И то, ни мање ни више него фуриозну серију 13-0 која ће, испоставиће се, одлучити питање победника, (65-52).

До краја сусрета, екипа Црвене звезде мтс је тотално контролисала збивања на терену не дозволивши гостима из Подгорице да озбиљније запрете и тако уписали велику победу.

Црвена звезда мтс – Будућност Воли 71-63 (19-14, 18-15, 8-18, 26-16)

Црвена звезда мтс: Гушић, Лазаревић 2, Волтерс 3 (7ас), Ускоковић 3, Давидовац 9, Митровић 19 (7ск), Калинић 13 (6ск), Добрић 9, Симоновић, Ивановић, Кузмић 13 (6ск), Поповић.

Дејан Радоњић:

Јесте рана фаза и сам почетак, али смо дали све од себе да нам се не понове ствари као у неким претходним сезонама. Важна победа за нас. У ситуацији која је изискивала од свих да дамо још више. Енергетски је било задовољавајуће, било је доста грешака. То је донекле очекивано с обзиром да су момци имали само јуче у припреми тренинг пет на пет, није било времена за више. У првом делу смо контролисали ситуацију. Трећа четвртина је нападачки била лоша, лоша и у организацији и у одлукама. Било је потребно да подигнемо ниво одбране да бисмо дошли до лаганих поена. Када смо то успели, дошли смо и до течније игре у нападу. Завршница је била сигурна.

Надам се само да нисмо дошли у ситуацију да још један играч изађе из тима. Не знам стварно шта се ово дешава. Остали смо и без Холинса, вратили су се Добрић и Давидовац, да, али Добрић је јуче играо први пут 5 на 5 после три месеца паузе. То се и видело на терену. Настављамо даље, надам се да ће Лазаревић бити добро и Холинс да ће нам се брзо вратити. Лазић би за седам, осам до десет дана требало да почне да тренира са екипом, то је новост. Нема пуно времена за тренинг, време користимо за опоравак. Хвала публици што је дошла у великом броју, пуно нам је значила.

Мислим да је нереално у овом тренутку дати тачну информацију за Лазаревића. Потребни су додатни прегледи, доктори су увек опрезнији, чекамо додатни налаз. Претпостављам да није ништа страшно, али нама је сваки дан важан. Холинс одсуствује три до четири дана, али ето данас га није било у тиму.

The post Гранитна одбрана Црвене звезде мтс водила до победе против Будућности appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

8 comments

krvavi zvezdas-DE окт 5, 2021 at 17:59

ZAO MI JE IVANOVIĆA,NIJE IZDRZAO PRITISAK..ALI NEMA VEZE ,PODRŠKA ZA DOBROG MOMKA I PROFESIONALCA

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 5, 2021 at 17:58

IZDUVALE GA MILOVE USTAŠE I SVINJOŠEVIĆ BROJ 2 DZIKIĆ

Reply
Zveki окт 6, 2021 at 01:10

Ako nisi znao i ako živiš u pećini: Milo je još pre godinu i kusur dana izgubio izbore i izvršnu vlast. A druga stvar: u ekipi Budućnosti je SAMO jedan Crnogorac(Barović) i jedan musliman(Šehović), a ostalo su SRBI i stranci!!! Trener i njegov pomoćnik su takođe Srbi. A kod nas ima više Crnogoraca: treneri Radonjić i Bošković, te igrač Ivanović. Besmisleni su te nacionalistočke bljuvotine kada je u pitanju sport!!!! A Radonji kapa do zemlje: sa najlošijom rosterom u poslednjih 10 godina igramo fantastičnu odbranu i samo je šteta što nismo doveli Lesora ili sličnog centra, te Jaku Blažiča i klasičnog beka šutera(a ne polupenzionera Holinsa). Tada bi ekipa bila respekt i za Evroligu…

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 6, 2021 at 12:44

nemaš pojma ludaku sta si napiso..kao da te pravio milo..iste budaletine ste

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 6, 2021 at 12:44

nemaš ti pojma ni o sportu ni o politici..sve si rekao sa tim glupostima sto si napisao

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 6, 2021 at 12:48

neznalice:kobs crnogorski pasoš,barović,šehović,danilo nikolić,zoran nikolić,drobnjak,petar popović su crnogorci..to je 7 od 11 neznalice i ne javljas se vise

Reply
Zveki окт 6, 2021 at 12:58

Budaketino…svi nabrojani se izjašnjavaju kao Srbi…ali to je i nebitno u principu. Ostani u svojoj pećini i Srednjem veku, mrzi pre podne sebe, posle podne ceo svet… Ljudi se dele na dobre i loše, a ne po tome gde je ko rođen i koje je vere…recimo: ti si LOŠ čovek i ološ i nema veze što si Srbin!

Reply
krvavi zvezdas-DE окт 8, 2021 at 06:57

za razliku od tebe imam mozak a tvoj je b…… osušen i plus si neznalica sa nekog brda i ne znas pravila košarke..nije to k…… bacanje kamena s ramena

Leave a Comment