Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Звезда одржала „Отворен дан“

На теренима Омладинске школе Црвене звезде одржан је отворени тренинг за дечаке рођене од 2011. закључно са 2012. годином и привукао је више од 100 малишана.

Пројекат „Опен деј“ одржан је од 17 часова на теренима Омладинске школе Црвене звезде и интересовање је заиста било огромно и поред јаке кише и лоших временских услова који су пратили тренинг малишана.

У активности која се већ традиционално одржава иза југа Маракане учествовало је 118 дечака (29-2011, 50-2012, 22-2013, 17-2014) са којима је радило преко 10 тренера из школе фудбала Црвене звезде. Фудбалски радници специјализовани за рад са најмлађима и препознавање талената стекли су увид у квалитете најнадаренијих фудбалера из Србије и региона, па чак и петорице дечака из Русије који су присуствовали тренингу. Слика са помоћних терена потврдила је неизмерну љубав малишана према Звезди, а велико интересовање најмлађих пробудило је задовољство код координатора школе фудбала Владимира Цвјетићанина.

Тренинг је састављен од два дела. У првом делу проверамо таленат деце што се тиче моторичких способности, а у другом делу смисао саме фудбалске игре. Свако дете ће добити прилуку у оба дела да покаже оно што зна. Већ смо приметили неколико младих и интересантних фудбалера. У овом узрасту ми идентификујемо први таленат који се рађа као генетска предиспозиција, а остало је рад. Оно што нас највише занима јесте смисао за фудбал и наравно моторички таленат уколико га приметимо. Током раније одржаних тренинга овог типа прикључен је одређени број дечака у нашу Омладинску школу, а верујемо да ће тако бити и сада – закључио је Цвјетичанин.

Најбољи појединци, према мишљењу наших стручњака, добиће прилику да развојни фудбалски пут настави у црвено-белим редовима.

The post Звезда одржала „Отворен дан“ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment