Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноДомаћи шампионатКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Звездино најефикасније полувреме у 21. веку

Црвена звезда је савладала Колубару на гостујућем терену, а већ после после 45 минута игре наш тим је водио резултатом 6:0, чиме су црвено-бели одиграли најефикасније полувреме у 21. веку, јер су шест погодака успели да постигну у опсегу од 35 минута.

Наш тим је гостовао Колубари у Лазаравцу у оквиру 13. кола Суперлиге Србије и однео убедљиву победу (7:1). После само 45 минута игре Звезда је водила са 6:0 и већ тада је решила питање победника. Утакмицу је у осмом минуту поготком отворио Александар Драговић сјајним волеј ударцем, потом је мрежу домаћина затресао Ел Фарду Бен, а онда су уследила по два гола Мирка Иванића и Милана Павкова. Коначан резултат поставио је суперталентовани Марко Лазетић у другом полувремену својим дебитантским поготком за сениорски тим Црвене звезде.

Успела је Црвена звезда донекле једнако ефикасна да буде прошле сезоне када смо постигли шест голова Златибору у другом полувремену. Али тада је коначан резултат био 6:1, а шест голова постигнуто је за 37 минута игре, док је у мечу против Колубаре то учињено за 35 минута, а до краја меча смо укупно постигли седам погодака. Шест погодака за полувреме постигнуто је и 2019. године против Трепче, али је реч о нижелигашу и утакмици Купа Србије, притом је и тај учинак остварен за 37 минута. Све то доводи до закључка да је Црвена звезда у јучерашњем мечу одиграла најефикасније полувреме у 21. веку.

Звезда је наставила ове сезоне, као и претходне, да бележи позитивне резултате у Суперлиги Србије и Лиги Европе. Прошле сезоне изабраници Дејана Станковића су постигли највише голова у домаћем шампионату и на тај начин оборили рекорд по броју постигнутих голова у Суперлиги током једне сезоне. Ове такмичарске године су већ постигли 28 погодака уз податак да имају две утакмице мање од осталих екипа у лиги, а ако рачунамо све мечеве укупно је Звезда постигла 44 гола што само претендује да већ ове сезоне наши фудбалери оборе рекорд који су поставили минуле сезоне.

The post Звездино најефикасније полувреме у 21. веку appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment