Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноНајновијеФудбалФутсал

Куд` плови овај брод?

„КМФ Црвена звезда је претрпела нови првенствени пораз“, реченица која је толико пута поновљена у претходних годину дана, а која се континуирано јавља од старта нове такмичарске сезоне у оквиру Друге Футсал лиге Србије.

У заосталом сусрету 3. кола друголигашког каравана футсалери Црвене звезде дочекали су у дворани „Ранко Жеравица“ екипу КМФ Нови Сад. И дојучерашњи трећелигаш је однео бодове из Београда продубивши још више кризу у нашем футсал колективу, мада се поставља питање да ли криза и може бити већа пошто некадашњи шампион државе куца на врата трећелигашког каравана, а извесно је да у том случају и физички опстанак клуба постаје упитан.

КМФ Црвена звезда – КМФ Нови Сад 3:7 (0:2)

Потпуно је излишно приповедати о самом току утакмице. Ко је када и на који начин дошао до шансе, како су постизани поготци и сличне ствари, јер је у овом моменту много значајније видети где се наш футсал клуб налази и каква му је уопште будућност, уколико је има, а реалност је таква да КМФ Црвена звезда данас заузима последњу позицију у другом степену футсал такмичења у Србији, нема нити један освојени бод у пет одиграних мечева (готово четвртина шампионата), има најслабију одбрану и најнеефикаснији напад.

Ипак, вратимо се у не тако давну прошлост…

Наиме, у касно пролеће 2021. године КМФ Црвена звезда је добила ново руководство које је на чело клуба дошло са мноштвом идеја и планова. Према плановима који су и нама тада предочени планирано је:
– организација школе футсала за дечаке и девојчице;
– организација тренинг кампова како у земљи, тако и у земљама региона;
– организација футсал турнира и каравана како у земљи, тако и у земљама региона;
– формирање хуманитарне организације;
– изградња интернационалног Дечије-омладинског Олимпијског села;
– борба за физичко и духовно здравље деце…

Када је реч о сениорском саставу клуба, планирано је формирање јаког колектива који ће бити доминантан у оквирима српског футсал спорта, али и који ће бити конкурентан на међународној сцени. Тежња је била да видимо српску футсал репрезентацију у црвено-белом дресу, а да се радом кроз футсал школу фудбала стварају будући шампиони како за Црвену звезду, тако и за српску репрезентацију.

Како нам је речено тада са самог врха клупског руководства, оно што је и најважније како би се овакав комплексан пројекат и реализовао, а то су финансијска средства, она су била обезбеђена и очекивало се да сваког момента клуб поново засија пуним сјајем и крене ка врху српског и европског футсала.

И наш портал, као декларисани звездашки портал, био је спреман да помогне и клубу и новом руководству у остварењу зацртаних циљева. Током првих летњих месеци заједнички са клупским руководством градили смо планове шта и како треба урадити на што бољем медијском представљању и клуба и клупских активности. „Идилична“ слика трајала је до половине августа месеца, када се очигледно комплетна планирана структура распршила као мехур од сапунице, а наш портал је наишао на зид ћутања када је у питању комуникација са руководством клуба.

Без обзира што ни до данашњег дана никакву комуникацију немамо са клубом (пуна три месеца), а то и није покретачка идеја овог критичког текста, једино због бриге и забринутости за нешто што носи име Црвене звезде морамо покренути причу и покушати да звездашку јавност упознамо са чињеницом да један наш клуб нестаје и то пред нашим очима. Сигурно ће се поново, као и неретко раније, појавити одређени појединци којима ће овај критички став поново засметати, али то је само њихов проблем, јер наш циљ је искључиво остварење оного што је за Звезду добро, а ћутањем би само били саучесници у евидентном спортском злочину званом уништење КМФ Црвена звезда.

Због свега наведеног постављамо питање да ли КМФ Црвена звезда уопште треба некоме у Црвеној звезди? Да ли је неко уопште упознат са резултатима, стањем и проблемима који владају у клубу? Хоће ли и овај наш клуб да буде препуштен неодговорним појединцима који ће га довести, или су га довели на ивицу опстанка? Звездашка јавност не сме више да ћути и дозвољава да се један по један наш клуб девастира.

Напоменућемо само да је КМФ Црвена звезда последњи тријумф остварила 24. марта у сусрету против Нове Пазове (4:3) и од тада, закључно са последњим одиграним сусретом, црвено-бели футсалери су у серији од 12 узастопних првенствених пораза и без назнака да се на том пољу нешто може променити.

За крај, а само у жељи да испоштујемо актере дуела између Црвене звезде и Новог Сада, изнећемо основне генералије сусрета:

Дворана: Хала спортова „Ранко Жеравица“
Гледалаца: 50
Судије: Јакшић Александар и Буројевић Бојан
Стрелци: Инајетовић 22`, Тодоровић 29`, Кечан 38` (КМФ Црвена звезда); Станић 2`, 34`, Лазић 12`, 27`(пен.), Савковић 21`, Рнић 22`, Јевтић 40` (КМФ Нови Сад)
Жути картони: Арсенић, Пераловић (КМФ Црвена звезда); Поповић, Томић (КМФ Нови Сад)
Црвени картон: Оџић 27` (КМФ Црвена звезда)
КМФ Црвена звезда: Радисављевић, С.Ђукић, Оџић, Јовановић, Инајетовић – резерве: Јевтић, Арсенић, Кечан, Пераловић, Лончар, Тодоровић, Н.Ђукић, Ђого, Тејић.
КМФ Нови Сад: Латиновић, Поповић, Рнић, Савковић, Станић – резерве: Радмановић, Лазић, Шмит, Илић, Јевтић, Лучановић, Авдаловић, Томић.

– Табела Друге Футсал лиге Србије:
1. Економац (Крагујевац) 15
2. САС (Зрењанин) 12
3. Нови Сад (Нови Сад) 11
4. Јастребац (Блаце) 10
5. Студент (Београд) 8
6. Смедерево (Смедерево) 7
7. Палеж (Обреновац) 7
8. Нова Пазова (Нова Пазова) 5
9. Лесковац (Лесковац) 4
10. Гвоздени пук (Ниш) 3
11. Тиса (Нови Бечеј) 2
12. Црвена звезда (Београд) 0

У наредном 6. колу футсалери Црвене звезде наредног викенда гостују у Новом Бечеју екипи Тисе.

СПАСИМО КМФ ЦРВЕНА ЗВЗЕДА!!!

Повезане вести

Leave a Comment