Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноЕвропска такмичењаМлађе категоријеНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Омладинци за понос

Омладинци Црвене звезде су ремизирали са Емполијем (1:1) на Бановом Брду у оквиру другог кола Лиге шампиона за младе, а једини погодак за наш тим постигао је Марко Стојановић. Наши бисери су на тај обезбедили позитиван резултат за реванш у Италији који је заказан за 24. новембра. Први тренер црвено-беле Омладинске школе Никола Јелић истакао је велико задовољство због саме игре, као и приступа наших јуниора на мечу.

Карактер наших играча на јучерашњем мечу је био на врхунском нивоу и сви људи из клуба су поносни на њих. Иако су били драстично ослабљени и млађи од противника који је сениорска екипа, као и шампион Италије успели смо да неутралишемо њихове квалитете. На моменте смо били равноправан, а у неким тренуцима бољи супарник на терену. Пенал који генерално није постојао је одредио да утакмица оде у неком другом правцу, јер сматрам да смо могли преко полу-контри или контри да дођемо до другог поготка. Емполи је заиста физички јака екипа, јача од нас, која игра сениорски фудбал, сјајни су што се види по свим њиховим линијама тима. Рекао сам и раније да победник двомеча неће бити решен у Београду, а отићићемо у Италију да одиграмо храбро – рекао је Јелић.

Виктор Радојевић је морао да принудно да напусти терен у 21. минуту сусрета, а Никола Јелић истиче да ће млади леви бек бити спреман за реванш меч.

Повреда скочног зглоба Радојевића није озбиљније природе. Пропустиће дуел против Младости из Лучана у домаћем шампионату, а надамо се да ће се што пре вратити у екипу тренажном процесу ,те да ће бити спреман за реванш у Италији. Капитен Марко Ћурић и првотимац Марко Лазетић су много недостајали, када су они на терену екипа добија другу димензију. Радојевић, Ћурић и Лазетић су репрезентативци и много значе овој младој екипи.

Готово несавладива препрека на голу нашег тима био је талентовани чувар мреже рођен 2005. године – Стефан Маринковић, а први тренер наше Омладинске школе имао је само речи хвале за младог голмана.

Стефан Маринковић је будућност клуба и дефинитивно ће Црвена звезда добити голмана за дуги низ година. Без обзира што је млађи ни у једном тренутку није показао несигурност. Носио је екипу и давао додатни импулс одбрамбеној линији. Сматрам да је феноменално бранио – закључио је Јелић.

The post Иза југа Маракане – Омладинци за понос appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment