Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвено-бели кренули сјајно па остали без енергије, Монако славио у Београду

Кошаркаши Црвене звезде мтс нису успели да остваре победу у 25. колу Евролиге. Бољи је био Монако резулатом 80:91 након великог преокрета. Почетак утакмице у потпуности је припао црвено-белима који су након 15 минута имали на свом конту 20 поена предности (45:25). Ипак, искусни ривал предвођен Мотејунасом, Бејконом и Џејмсом је успео да спусти разлику до полувремена на десет поена. Наставак игре припао је Монаку који је био чвршћи, а изабраници Дејана Радоњића нису успели да се врате у ритам са почетка утакмице.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Остин Холинс који је убацио 19 поена, пратио га је Никола Ивановић који је забележио 15 поена. Двоцифрен је био и Огњен Добрић са 13 кошева.

Након уводног испитивања снага црвено-бели су заиграли готово савршену кошарку. Чврста одбрана, али и веома течна игра у нападу распалили су атмосферу у дворани ”Александар Николић”. Након карактеристичне тројке из угла Бранка Лазића публика је практично експлодирала, а семафор показивао 25:16 за црвено-беле на 2:26 до краја прве четвртине. Ипак, то није био крај. Огњен Добрић је погодио са истог растојања, а потом је и Никола Ивановић постигао поене за великих плус 14 у завршници четвртине (30:16).

Наставила је Црвена звезда у истом ритму и у наставку. Бриљирао је Остин Холинс, стигли су и поени Маика Цирбеса, а након Холинсове нове тројке црвено-бели су имали 20 поена предности половином друге четвртине (45:25). Ипак, догодио се пад у игри црвено-белих, а искусни ривал се разиграо. Серија Монака је износила чак 17:5 и гости су се вратили на једноцифрени минус (50:42). Огњен Добрић је са два слободна бацања ипак вратио двоцифрено вођство Црвеној звезди пред полувреме (52:42).

У наставку игре прекаљени интернационалац Мотејунас је стварао приличне проблеме црвено-белима и Монако је пришао на само четири поена заостатка (54:50). У право време је поново стигла тројка Бранка Лазића која је уз добру одбрана одбијала налет гостију (59:52).

Ипак, црвено-бели нису успели да пронађу ритам у континуитету из првог полувремена. Монако је играо све боље и претио је. Гости су успели и да изједначе у потпуности резултат уочи последњих десет минута утакмице (64:64).

Мешао је Дејан Радоњић карте, али није могао да пронађе комбинацију која би поновила игру из првих 15 минута утакмице. Након везаних тројки преискусних Мајка Џејмса и Јонаса Мотејунаса Монако је стекао пет поена предности (68:73), Огњен Добрић је вратио тројку. Ипак, Монако је преузимао контролу и прилично лаким поенима стекао шест поена предности (71:77).

Једноставно је мало шта полазило за руком црвено-белима. Монако је стекао самопоуздање и погађао и из тешких ситуација.

Црвена звезда мтс – Монако 80:91 (30:19, 22:23, 12:22, 16:27)

Црвена звезда мтс: Волтерс 4 (5ас), Давидовац, Митровић, Лазић 7, Калинић 7 (4ас), Добрић 13 (4ск), Холинс 19, Ивановић 15 (4ск), Марковић, Вајт 6, Кузмић 7 (5ск), Цирбес 2.

Дејан Радоњић:

Честитам Монаку на победи. Они су показали свој таленат у нападу и приказали га у пуном капацитету. Није то први пут ове сезоне, а сигуран сам да ће показати и у наставку. Ми смо у нападу можда и одиграли најбоље полувреме у Евролиги. Тако кажу бројке, а првих 15 или 16 минута смо имали сјајан ритам и енергију. Онда је уследило оно што ја причам већ неко време. Штета што нисте могли да дођете на тренинг пре једно 15 дана и после Олимпијакоса онда би вам било јасније шта се дешава. Уз сва дешавања, бројна путовања, уз све што смо прошли и какве смо проблеме имали… То је једноставно дошло на наплату. Жао ми је што смо изгубили меч, дали смо свој енергетски максимум. Радили смо атипичне грешке за нас против Арманија, али и вечерас против Монака. Надам се искрено да ћемо успети да се вратимо и дођемо до потребног нивоа. У ритму смо где смо играли на два до четири дана, на свежину смо урадили нешто против Олимпијакоса и Олимпије, а онда се догодило нешто што смо могли наслутити. Треба добро изанализирати и покушати да се подигнемо кроз тренинг. То ни сада неће бити једноставно и требаће дуже време. Да смо имали нешто лакше противнике, који нису у форми и не поседују квалитет какав имају Армани и Бајерн можда би и исход био другачији.

После 15 дана, неко ни не прошета, а онда треба да се врати у пун тренинг то није ни мало једноставно. На неког се то одражава више, а неког мање, али се прилично јасно види колику је ко имао паузу. Неки играчи су ван форме, што и не чуди након свега наведеног. С тога су интервали добре игре били краћи него што смо желели.

Било је размишљања да ће бити лакше што је читав тим у исто време био ван протокола, али ја нисам имао то мишљење. Тек треба да се види какав ће бити удар на екипу што играмо велики број мечева у кратком интервалу и овај дупли програм Евролиге. Од првог дана имамо проблеме, прво са повредама, а сада и ово…

Мишљења сам, а мислим да је мало њих који се не слажу са тим. Мислим да трпе сви учесници, а самим тим и гледаоци. Мислим да је корона покренула додатно неке ствари да покушавамо да превазилазимо све, а као последицу имамо теже распореде и већу потрошњу. Остаје само да се види како ће ко то да изнесе, а ко какве има могућности да то носи. Различите лиге, тежа и лакша путовања… Мислим ипак да се сви слажемо око тога. Имамо корону која је оптеретила све нас и искрено да вам кажем тешко је играти утакмицу о којој треба да размишљате колико ко може да издржи на терену, више него да размишљате како постићи квалитет игре који желимо.

Има још да се игра, али искрено ово кроз шта смо прошли од првог дана од када смо се окупили. Баш смо причали ми у стручном штабу о свему шта смо прошли од окупљања и то је било чак и тешко за објаснити. Пред сваке сезоне сви знамо да ће се догодити свашта јер има пуно утакмица и оптерећења, али смо ипак били размишљања да ћемо око играча имати пун састав за тренинг. Морамо да тражимо решења свакодневно, како да пребродимо ову ситуацију и да видимо како ћемо савладати наредног противника. Ми смо били у веома добром статусу у децембру, али опет се враћамо шта би било када би било, морамо да гледамо напред.

The post Црвено-бели кренули сјајно па остали без енергије, Монако славио у Београду appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

9 comments

ĐOLE BARI 91 феб 4, 2022 at 11:57

01.02. OBJAVLJEN MI JE KOMENTAR NA ČLANAK “ CRVENA ZVEZDA-ARMANI MILAN NAJAVA 24. KOLA EL “ KOJI ĆU SADA PONOVITI : VIŠE PUTA SAM NAPISAO …DA JE KALINIĆ NAJGORI IGRAČ CRVENE ZVEZDE,DA NAM SVE MEČEVE GUBI SVOJIM GLUPOSTIMA,DA JE RETARDIRAN,DA UMESTO TRENERA IMAMO KLOVNA KOJI NE SME DA MU PODVIKNE,DA GA IZVEDE IZ IGRE ILI POŠALJE U SVLAČIONICU,DA NAM JE DESETINE MEČEVA IZGUBIO SVOJIM NEZNANJEM.TAKOĐE SAM NAPISAO DA JE MITROVIĆ NULA OD IGRAČA ,DA U BORCU IZ ČAČKA NE BI IMAO VIŠE OD 5 MINUTA PO MEČU,DA MU LOPTA STALNO ISPADA IZ RUKU,DA U MOMENTIMA KAD SE LOMI MEČ ON I KALINIĆ PRAVE GREŠKE ZBOG KOJIH GUBIMO DOBIJENE I EGAL MEČEVE . VALJDA JE SVAKOME KO IMA OČI JASNO DA OVAJ MARKOVIĆ NE MOŽE NI SA VETERANIMA DA IGRA,DA JE OVO ŠTO ON IGRA BRUKA I SRAMOTA ,DA JE CIRBES PENZIONER,DA LAZIĆ JEDAN MEČ ODIGRA DOBRO PA JE NA SLEDEĆIH 5 NAJGORI.NIJE MI JASNO ZBOG ČEGA NE DOVODIMO CENTRA,DO KADA VIŠE TAJ BEZOBRAZLUK I PROSIPANJE DEMAGOGIJE ? RADONJIĆ,KALINIĆ,MITROVIĆ,MARKOVIĆ JOŠ NOĆAS MARŠ IZ ZVEZDE. ZAŠTO SAM OVO PONOVO NAPISAO ? PA ZATO ŠTO OVO VAŽI ZA 90 % NAŠIH MEČEVA KOJI SU KAO PRESLIKANI. ZAMISLITE VRLI STRATEG NE ŽELI CENTRA KOJI NIJE PO NJEGOVOM UKUSU ? PA TO JE DA ČOVEK NE POVERUJE. POD HITNO SMENITI OVOG KLOVNA KOJI NAS UNIŠTAVA ,KOJI NAM JE IZGUBIO DESETINE MEČEVA,KOJI 20 RAZLIKE NE UME DA SAČUVA.ČOVIĆU DOVEDI T R E N E R A ,CENTRA I ŠUTERA ILI SE SKLONI.

Reply
delija zauvek феб 4, 2022 at 11:00

Iskreno mi je žao igrača i radonje prezadovoljan sam njihovim igrama jer daju i više od svojih mogućnosti ali stvarno ne kapiram više čovića slepo sam ga poštovao ali on nikako da se malo otvori i kupi konačno centra i šutera sekta kupuje svaka 5 dana a on ništa niti ga to dotiče molim još jednom da kupi to što treba ili brate nek ide polako jer nema potrebe da se predajemo pred naletima ustaške sekte nego u boj kao pravi srbi

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 4, 2022 at 10:43

zamisli ekipu koja vodi sa +20 i izgubi sa -11..to je braćo da se svi porokamo i u ladnu moravu

Reply
окнрб феб 4, 2022 at 10:21

Партизан осваја и Абу и првенство.Боље и да не играмо више евролигу

Reply
ĐOLE BARI 91 феб 4, 2022 at 18:47

TUĐMANOVA USTAŠKA SEKTA NIŠTA NEĆE OSVOJITI.ONI SU SMEŠNI,NI PROTIV PROSEČNIH EKIPA NEMAJU ŠTA DA TRAŽE.

Reply
Nenad Popovic феб 4, 2022 at 03:08

Jad i beda. Prica koju je plasirao Radonja na konferenciji za stampu, apsolutno je konfuzna i odbrambena. Ja ga ne vidim kao jedinog krivca, naprotiv.. Svi znamo ko dovodi igrace i niko me ne moze ubediti da na planeti ne postoji centar za Zvezdu. Prokockati 20 razlike i traziti alibi tamo gde ga nema je vredjanje svih nas. Evroliga je za nas zavrsena, kao po ko zna koji put, vec u Januaru. To sam i juce napisao na ovom istom mestu. Za Kalinica sam kazao da nije zvezda i dobio minuse. Super, sve znalci. Veceras se videlo ono sto odavno govorim da je Dobric nazalost poluproizvod. Predobar decko, ali… O Mitrovicu, Markovicu, Kuzmicu, trositi reci je suvisno. Za Holinsa i juce rekoh da izgara i on nam je sada jedina svetla tacka. Sve snage baciti na Kup, da nas glodari ne bi otresli, pa da se opet vadimo u ABA ligi, po navici. Mnogo mi je tesko zbog svega, ali idemo dalje. Pozdrav svim pravim Zvezdasima, a narocito ljudima koji pisu na ovom forumu, jer to su zaista ljudi koji vole Zvezdu.

Reply
Bari 1991 феб 4, 2022 at 09:44

Kalinić je je jako dobar igrač,ali nedovoljno da bude prva violina,a uz pravog vođu.što zvezda godinama nema,bio bi i on još bolji.Sve ostalo je nebitno,imamo polutrenera,a svaki igrač koji dođe u zvezdu,uglavnom u njoj padne kvalitetom igre,i to je konstanta godinama,a da izbaci nekog svoga mladog igrača,to je već naučna fantastika.Jednostavno,klub bez glave i repa i maksimalnog dometa u ABA ligi

Reply
Dragan феб 4, 2022 at 12:50

Holins svetla tacka??? Sa uglavnom 4 kosa po utakmici?? Juče dao 19…i to.mu je za 7 meseci u Zvezdi jedva cetvrti put da je prebacio 10 koseva…a nijednom nije dao 20 koseva i preko… ima prosek od 5, 4 kosa po utakmici, sa malo ili nimalo iznuđenih faulova nad njim, što je nepojmljivo za koš igraca!!! Hajd se kladimo da vec protiv Mege, Holins daje cela 2 do 4 koša. A Dobrić koji 7 meseci „izlazi iz povrede“ i cesto deluje izgubljeno, ima pak duplo vise poena po utakmici, tri puta vise uhvačenih lopti i pazi sad: 5 puta vise iznuđenih faulova od Holinsa. A ni on nije „svoj“. Sve ostale se slažem s tobom. Samo sto ne kazes ko je krivac broj 1…. Dr.mr.ing.prim. Nebojša, zvezda jutarnjih programa, i čovek koji ne moze kintu da obezbedi, i sva vrata pozatvarao…od 2018. bukvalno niko i ništa kako u javnom, tako u sportskom životu. Za ono pre 2018. svaka čast!

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 4, 2022 at 21:33

A STA KAZES ONDA TEK ZA DAVIDOVCA KAD U 55 TEKMI JEDNOM DAO 10 KOSA

Reply

Leave a Comment