Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновије

Разиграна Црвена звезда преко Задра до 17. победе у АБА лиги

Црвена звезда мтс наставља да ниже победе у регионалном такмичењу. Након величанственог тријумфа у Казању, тешког путовања и веома малог времена за опоравак, црвено-бели су дочекали Задар. Уморни, али силно мотивисани, изабраници Дејана Радоњића су имали фантастичну нападачку представу. Без пуно муке, уз обиље атрактивних потеза и веома лепршаву игру црвено-бели су уписали 17. тријумф у АБА лиги – 91:69.

Питање победника решено је прилично рано. Фуриозну серију покренула је добра одбрана и игра у транзицији, а блистао је Марко Симоновић који је у кратком року погодио две тројке и изазвао велико одушевљење у дворани. Црвено-бели су у завршници друге четвртине направили серију 12:3 и на одмор отишли са 14 поена предности. Почетак другог полувремена и нова серија, овог пута 19:7, донела је Црвеној звезди чак 26 поена предности (70:44) и свако питање победника је отклоњено.

Црвена звезда је имала изврсно шутерско вече. Погодила је чак 16 тројки из 28 покушаја. Предњачили су Огњен Добрић који је убацио пет тројки из исто толико покушаја и Марко Симоновић који је погодио четири пута из пет упућених шутева за три поена.

Најефикаснији актер утакмице био је управо Огњен Добрић који је меч завршио са 23 поена за мање од 21 минута на паркету. Марко Симоновић је убацио 14.

Црвено-бели су од почетка били видно мотивисани, али и веома уморни што из већ наведених разлога није било ни мало чудно. Ипак, нападачки су изабраници Дејана Радоњића били веома расположени. Погађали су од самог почетка Холинс, Вајт, Волтерс, Добрић… а публика није остала ускраћена и за веома атрактивне потезе. Задар је успешно нападачки парирао, пре свега захваљујући шуту са дистанце па је нападачка рапсодија Црвене звезде резултирала са четири поена предности након десет минута игре (26:22).

Задар је наставио да држи прикључак иако су црвено-бели у неколико наврата претили да оду на двоцифрено вођство. Црвено-бели су убрзали игру и у транзицији постизали поене половином друге четвртине. Тројка Марка Симоновића изазвала је одушевљење у дворани, али и додатно подигла енергију у редовима црвено-белих (43:34). Још једна добра одбрана, а потом и нова тројка Марка Симоновића и Црвена звезда је била на плус 12 (46:34). Није много прошло када је и Никола Ивановић постигао своју прву тројку на утакмици и изабраници Дејана Радоњића су за тили час стекли 15 поена предности (49:34). Предност је тек била нешто мања на полувремену – 51:37.

Друго полувреме је почело заиста фуриозно. Одбрана је била добра, а проток лопте у нападу готово савршен. Црвено-бели су експресно у таквом односу снага дошли до 26 поена предности (70:44). Публика у дворани ”Александар Николић” је заиста имала прилику да ужива у растрчаној и лепршавој игри црвено-белих који су поентирали на најразличитије начине.

Дошло је до мањег пада у игри, а како и не би када је до тада било све савршено и беспрекорно и Задар је одговорио серијом 9:0 па је резултат на крају трећег периода био 70:53.

Наставио је Задар са добром шутерском представом. Почео је боље и последњу четвртину и пришао на 11 поена заостатка (72:61). Серију ривала прекинуо је Марко Симоновић са линије за слободна бацања. Међутим, умор је дошао по своје, а Задар је био видно мотивисан да остави што бољи утисак. Успели су Задрани новом тројком да смање разлику на десет поена (74:64). Ипак, расположени Симоновић је погодио нове две тројке, одбио налет ривала и најавио мирну завршницу – 80:74.

Црвена звезда – Задар 91:69 (26:22, 25:15, 19:16, 21:16)

Црвена звезда: Лазаревић 6, Волтерс 7, Давидовац 8, Митровић 8, Лазић 5, Добрић 23, Холинс 8, Симоновић 14, Ивановић 5 (6ск, 5ас), Марковић, Вајт 5, Кузмић 2

Дејан Радоњић:

– Евидентно је било у почетку да смо тешки, да је кратак био рок између меча који смо одиграли у Казању и данашње утакмице. Било је потребно мало времена да уђемо у ритам и игру, са бољом концентрацијом и енергијом. Како је време одмицало тако је и ишло на боље. У другом полувремену смо имали пад који је био у неку руку и последица осећаја да је готово, да смо при крају. Имали смо нападачки веома добру утакмицу, 16 тројки и 28 асистенција што су добри статистички парамтери. На нама је да се одморимо и што боље припремимо за Куп који следи.

 

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE феб 14, 2022 at 18:53

VODIMO SA +26 I ULAZI DAVIDOVAC..BILO JE POTREBNO SAMO 4 MIN S NJIM U IGRI I ZADAR SE VRATIO NA+10 I IMALI NESPORTSKU..IZLAZI DIJAMANT I MI SE ZA 3MIN VRATIMO NA+25..JEL VAM SADA S.LEPCI JASNO DA JE ON INVALID OD IGRAČA KAO I MITROVIĆ I MARKOVIĆ..ZNAČI DA VIDOVAC SME DA UDJE U IGRU SAMO AKO JE DO KRAJA 26SEK NA+50..PAMETNOM DOVOLJNO

Reply

Leave a Comment