Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Пролећни дербији на Звездиној страни

Црвена звезда је у досадашњој историји одмерила снаге са вечитим ривалом 165. пута, од тога је 88 дуела одиграно на пролеће, а наш тим има позитиван скор и када су у питању мечеви који су играни у другом делу сезоне.

Вечити дерби познат је као празник у српском фудбалу, много је историјских мечева одиграно са највећим ривалом од оснивања клуба па све до данас. До сада су се ова два тима сатала 165. пута, а наш тим је славио у 65 дуела, претрпео пораз у 47 утакмица, а 53 меча су завршена без победника. Осим у укупном скору црвено-бели су успешнији и када су у питању мечеви са вечитим ривалом одиграни само у пролећном делу сезону. Укупно је одиграно 88 утакмица у другом делу сезоне између ова два тима, а наш клуб је изашао као победник из 37 мечева, поражен 25 пута, а 26 дуела је завршено без победника.

У недељу 27. фебруара од 18 часова биће одигран 166. вечити дерби, још један који ће се у статистици бележити као меч који је игран у другом делу сезону. За разлику од последњег који је одигран на стадиону „Рајко Митић“ на пролеће, црвено-бели ће имати подршку навијача са трибина и прилику да додатно побољшају скор са вечитим ривалом. Кроз историју су фудбалери Црвене звезде остваривали одличне резултате у овом периоду када су у питању мечеви са вечитим ривалом, а још једна потврда за то је и 164. дуел који је завршен победом нашег тима (1:0), када је Мирко Иванић обрадовао армију Звездиних навијача.

The post Пролећни дербији на Звездиној страни appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment