Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Победа у 166. вечитом дербију!

Фудбалери Црвене звезде савладали су вечитог ривала резултатом 2:0, у оквиру 166. вечитог дербија. Изабраници Дејана Станковића су одиграли одлично прво полувреме и пре паузе решили питање победника. Охи је довео црвено-беле до вођства у 29. минута, након сјајне реакције у петерцу противника, а предност је дуплирао Александар Катаи у 43. минуту.

Црвена звезда – Партизан 2:0 (2:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Срђан Јовановић.

Стрелци: Охи у 29. и Катаи у 43. минуту.

Жути картони: Срнић, Канга, Ераковић, Бен (Црвена звезда), Зђелар, Јојић, Јевтовић (Партизан).

Црвени картон: Зђелар (Партизан).

Црвена звезда: Борјан, Пићини, Ераковић, Драговић, Родић (од 67. Панков), Саного, Срнић, Канга (од 90. Мотика), Иванић, Катаи (од 80. Бен), Охи (од 80. Павков).

Резерве: Гордић, Гајић, Гобељић, Панков, Ђурић, Крстичић, Станковић, Фалко, Мотика, Бен, Павков.

Партизан: Поповић, Милетић (од 46. Живковић), Вујачић, Саничанин, Урошевић, Зђелар, Јојић (од 73. Холендер), Мениг (од 46. Марковић), Натхо (од 46. Јевтовић), Јовић, Рикардо (од 77. Миловановић).

Резерве: Стевановић, Холендер, Баждар, Живковић, Јевтовић, Остојић, Миловановић, Терзић, Марковић, Лутовац, Смиљанић.

Наши фудбалери су од самог старта кренули офанзивно и директно, покушавајући, да претежно по боковима пронађу „рупу“ у одбрани противника. У другом минуту је запретио Катаи. Пробио је искусни крилни нападач по десном боку и ушао у казнени простор, али је лопта завршила ван терена. Наставио се притисак наше екипе, па је тако два минута касније запретио и Канга. Иванић је показао да се сјајно сналази пред шеснаестерцом противника, и након низа дриблинга упослио управо габонског репрезентативца, који је „опалио“ ка голу гостију, али је његов ударац изблокиран. Ново узбуђење пред голом гостујуће екипе виђено је у осмом минуту. Катаи се одлично снашао на левој ивици шеснаестерца, и послао лопту у простор за Родића, који је оштро центрирао у петерац противника, али је чувар мреже гостију реаговао испред Охија, и спречио промену резултата.

У наставку је ритам мало опао, али су црвено-бели кроз пас игру контролисали дешавања на терену. Запретили су и противнички фудбалери у 19. минуту преко Менига, али је Борјан био на висини задатка, и одличном интервенцијом спречио да се резултат промени. Звезда је поново могла до вођства у 24. минуту. Након прекида, Катаи је прошао по левом боку, ушао у казнени простор, и послао оштар пас на прву стативу где се нашао Иванић, али је одбрана противника реаговала и избацила лопту у корнер. Минут касније, након гужве у шеснаестерцу гостију, лопта је стигла до Ераковића, који је из прве шутирао, али је његов ударац изблокиран, те су наши фудбалери поново добили ударац из угла. У 27. минуту, Иванић је оборен на тридесетак метара од гола гостију, а главни арбитар је досудио прекршај. Одговорност је преузео поново Катаи, који је добро центрирао, дубоко у казнени простор гостију, а тамо се најбоље снашао Драговић, који је „гађао“ из доста незгодне позиције, али је лопта завршила у рукама голмана гостију.

Свега два минута касније, труд црвено-белих се исплатио. Срнић је одлично упослио Родића на левом боку, а овај из места сјајно центрирао на петерац. Највиши у скоку био је Катаи, који је добро шутирао главом ка голу, а голман гостију само је одбио лопту до Охија, који је у свом стилу голгетерски реаговао, за велику радост навијача на пуној Маракани. И након заслужене предности, изабраници Дејана Станковића наставили су са добром игром, па је ново узбуђење виђено у 36. минуту. Канга је послао фантастичну лопту преко одбране гостију, а Катаи је у ситуацији „један на један“ покушао да лобује Поповића, али је лопта ипак завршила преко гола. Ново узбуђење је виђено у 41. минуту, када је запретио и Канга. Управо је Звездина „осмица“ шутирала након слободног ударца са око 25 метара, са леве стране, али је лопта „прозујала“ неколико центиметара поред даље стативе. Два минута касније, Катаи је голом крунисао одличну партију. Интелигентно је Родић извео аут и упослио Срнића који је центрирао са левог бока, лопту је Вујачић одбио управо до Катаија, који је са око десет метара снажно „пуцао“ и погодио за делиријум на стадиону „Рајко Митић“ и велику предност наше екипе.

Почетак другог дела игре, протекао је прилично мирно, без већих узбуђења. Прво велико узбуђење у наставку виђено је у 61. минуту. Иванић је „пробио“ по левом боку, и након гужве на ивици шеснаестерца, избио пред гол гостију, и из доста тешке позиције шутирао левом ногом у први угао, али је голман гостију крајњим напорима одбранио његов шут и спречио промену резултата. У наставку је темпо прилично опао, али су и поред тога наши фудбалери имали контролу над дешавањима на терену. Ново узбуђење је виђено у 75. минуту, након корнера. Канга је добро извео ударац из угла и центрирао на прву стативу, а лопта је након „одбијанца“ стигла до Панкова, који је полу – волеј ударцем шутирао у ближи угао, али је голман гостију интервенисао.

Могао је и Иванић у надокнади да стави тачку на меч, али је Поповић „скратио“ угао и добро интервенисао. Убрзо је судија свирао крај за делијирум на нашем стадиону!

The post Победа у 166. вечитом дербију! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

12 comments

Delije Sever Ns феб 28, 2022 at 01:18

Rekao sam da neću kometarisati ništa do kraja prvenstva ali ipak je ovo derbi!Za navijače čista 10!Za igrače tako se gine za sveti dres!Za ljude sa ovog portala nikad nepišajte po svojoj kući,svojim ljudima,ipak su oni naši i takve treba da ih prihvatimo a ne da se piša po njima čitaj igračima „Dekiju“-ko voli svoju kuću taj nikad nepiša i nevređa svoje“Kritika da a vređati nesme ipak oni igraju za našu kuću,za naša srca!Za onog glinenog goluba Krvavog“-pokazalo se da si jedna obična curica i pičkica ženska!Prvenstvo se završava u Maju a ne u Novembru,Decembru,Januaru…Samo ću ti krvavi curice naša poručiti naša reč Delija i te kako se poštoju i teško onom na koga mi najašimo taj kičmu lomi odma i videlo se da smo onog iz vaterpolo kluba hrvatića oterali za 3 sekunde a ti pičkice i devijčice krvavi samo se krij iza tastature i dalje cepaj po nama a mi koga dohvatimo tom nema spasa!Bravo Delije,Igrači za ovo večeras i ajmo pun gas do titule i polako da se spremamo za Rendzere!Krvavi čuvaj bulju da ti je ne pocepamo i jos jednom se pokazalo da si običan kreten,kurton i curica naša!

Reply
Aleksa011 феб 28, 2022 at 01:12

Ttenerska doktorska disertacija Dejana Stankovića!!! Gde su oni maloumni jadnici sto su ovde vređali Zvezdinu legendu? Samo se ova dva bedna pacova javila: Ranković i Krvavi… Lažni zvezdaši, pljuvači Zvezde, nasih igrača i trenera… ZVEZDA je jača od svih, a pogotovo od lažnih polupismenih navijača!

Reply
Hadžija Pravi феб 28, 2022 at 23:48

Na žalost, nisu samo ta dva praznoglavca pljuvali Dekija. Radili su to i neki normalni navijači ovde. Ali nema ih sada ni pobedu protiv grobara da proslave, pretpostavljam da ih je malo sramota sto su na najodvratniji način vređali našeg trenrra! Ima morala u njima, za razliku od ova dva izroda bez mozga: Krvavog i Rankovića.

Reply
MILOS RANKOVIC феб 27, 2022 at 23:29

IGRACI PICINI DOBAR NA ISKUSTVO,RODIC VRH,SANOGO POHAPSIO SVE,SRNIC MAESTRALAN,KANGA PO OBICAJU,IVANIC KILOMETRE PRETRCAO,ZA SELOKTORA SRBIJE NEMA MESTA ZA MAGIKA KATAIJA A IGRAO BI U SVAKOJ SKORO REPREZENTACIJI,OHI DOBAR.BUKVALNO SVI SU ODIGRALI DOBRO,NAMERNO SPUSTANJE RITMA U DRUGOM POLUVREMENU,MORAMO DA PODRZIMO MOMKE JOS JACE,IMAMO LAKSI RASPORED DO KRAJA REGULARNOG DELA,AKO BUDEMO PRVI NEMAJU ONI STA DA TRAZE U PLEJ OFU,BITNO JE DA PRODJEMO VOZDOVAC,TO JE GROBARSKI TIM,IDEMO DALJE

Reply
MILOS RANKOVIC феб 27, 2022 at 23:24

BRATE KRVAVI NEK MI IGRAMO LOSE ALI DA POBEDJUJEMO,ONI NISU IMALI PRAVU SANSU,MORAM PRIZNATI DA JE STANKOVIC ODRADIO DOBAR POSAO,GROBLJE NEIGRA NISTA OVE TRI UTAKMICE,MI SMO BOLJI PD NJIH ZA PEDESET POSTO

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 27, 2022 at 23:54

SAMO SE PLAŠIM DA SADA ODMAH NE KIKSNEMO PROTIV VOŽDOVCA..ONI IMAJU LAKSI RASPORED I NEMA ŠANSE DA ĆE NEGDE KIKSNUTI,,DANAS SU LOŠE ODIGRALI GLODARI JEL SU IGRALI NA NEREŠENO KAO MI ZADNJIH 5G,ZNAS ONO BOLJE I NEREŠENO NEGO DA IZGUBIMO I TO IH KOŠTALO DANAS PORAZA

Reply
ЗОКИ ЗВЕЗДАШ феб 27, 2022 at 23:18

БРАВО , ЈОШ ЈЕДНА ПОБЕДА И ТИТУЛА. ВЕЧЕРАС БОЉИ ЗА ДВА ГОЛА. ЧЕСТИТКЕ ПРАВИМ НАВИЈАЧИМА

Reply
bozidar stefanovic феб 27, 2022 at 23:13

Ti krvavi bolje da nista ne komentarises! Sta si dosad govorio o ovim igracim bolje je da cutis!Prvo si Srnica kritikovao a onda i sve fudbalere Zvezde! Zato sada bolje je da se ne javljas na ovom sajtu jer pojma o fudbalu nemas ai nisi nikakav navijac!

Reply
Kovje феб 27, 2022 at 23:08

Komentari:ti nisi normalan

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 27, 2022 at 21:19

3 KOMENTAR:PRVO POLUVREME NAJBOLJE U ZADNJIH 5g,ZATO STO SE NISMO BRANILI..GLODARI SU VEČERAS IGRALI KAO MI PROTIV NJIH ZADNJIH 5G..ZATVORENO,U STRAHU I BOJAŽLJIVO.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 27, 2022 at 21:16

2 KOMENTAR: PRVO POLUVREME DOBRO A DRUGO TRAGEDIJA

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 27, 2022 at 21:13

1 KOMENTAR: SRAMNO SRUDJENJE

Reply

Leave a Comment