Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Станковићеве дерби дисертације

Од када је Дејан Станковић сео на клупу Црвене звезде, наш клуб нема пораз у првенственим вечитим дербијима. Мистер има скор од две победе и три ремија, а свакако је у дискусији незаобилазан и прошлогодишњи Куп Србије, када смо освојили дуплу круну после бољег извођења једанаестераца. Синоћња победа од 2:0 је само слика и прилика Црвене звезде у највећој утакмици српског фудбала од када је Станковић тренер.

Велике ствари Дејан Станковић доноси Црвеној звезди! Заједно су идеалан спој, види се то на терену по начину како наш клуб игра, али и ван њега, када се укључе све емоције које Станковић има према црвено-белим бојама. Сви су могли да уживају у синоћњем вечитом дербију који је један од најбољих у последњих десетак година. Тактички шах Дејана Станковића, „изненађење“ са Срнићем у постави које је донело добитак и много ситница и детаља који су још једном доказали да када се наш тренер надмудрује са противничкима – излази као победник. Има осећај Станковић за терен и за све оно што се дешава на њему, реагује у току меча, обраћа пажњу на детаље и има све карактеристике великог тренера. Ипак, велики тренери добијају то звање на великим утакмицама, а синоћња је била баш таква.

Победила је Црвена звезда головима Охија и Катаија, вечити ривал је створио једну шансу, пре и после тога готово да није претио, а деловало је да је победа могла и да буде убедљивија, кад се узму у обзир шансе Катаија, Канге, Иванића… И другу победу је Станковић извојевао на Маракани, а дерби се играо 7. априла 2021. године. Човек одлуке био је Иванић, док је дерби на нашем највећем стадиону из 2020. године завршен без голова, иако су тада Николић и Гаврић могли да реше питање победника. Осим тога, два меча завршена су резултатом 1:1, а у оба наврата је погађао Катаи.

Прошле сезоне је Црвена звезда освојила дуплу круну победом у Купу Србије после бољег извођења једанаестераца. Коначан резултат био је 4:3, а Станковић је још једном поакзао да је незаустављив у вечитим дербијима, поготово у онима који се играју на Маракани. Мистер има и један пораз у дербијима када је реч о куп утакмицама, из 2020. године, када је наш вечити ривал славио резултатом 1:0, премда је Војводина освојила такмичење те сезоне.

The post Станковићеве дерби дисертације appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Loki феб 28, 2022 at 23:39

Bravo Deki!!!

Reply

Leave a Comment