Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда и Моцарт посетили Сигурну кућу

Црвена звезда и Моцарт су посетили Сигурну кућу, што је сада већ традиционални гест сваког 8. марта, како би указали на важност борбе против насиља у породици и пружили подршку свим храбрим женама. Шеф стручног штаба нашег тима Дејана Станковић и првотимац Александар Драговић су поделили руже и црвено-беле поклоне, чиме су измамили осмехе на лица свим женама и показали им да нису саме.

Задовољство нам је што можемо да видимо, упознамо, седнемо и попричамо са овим храбрим женама и да им пружимо подршку. Знам да је њима најтеже, али на овај дан можемо да им поклонимо цвет и ако успемо да им измамимо осмех, то је наша победа. Ово је трећи пут да долазимо у Сигурну кућу и надам се да ће ту бити што мање жена, те да ће бити сигурније и насмејаније из дана у дан. Надам се да можемо да привучемо некога да још више мисли о овим дамама и да им олакшамо колико можемо нашим присуством и помоћи – рекао је Станковић.

Фудбалер Црвене звезде Александар Драговић, честитао је свим дамама 8. март и подвукао да није важна вредност поклона, колико гест.

Данас је 8. март, а стварно сам срећан што овим женама могу да улепшам дан. Знам да им није лако, али сам сигуран да им сваки знак пажње много значи. Срећан сам што могу то да им пружим, али могу заправо сви. Сви смо људи, није важно ко колико новца има, битан је гест и то да им покажемо да мислимо на њих – рекао је Драговић.

Координаторка Сигурне куће Весна Станојевић захвалила се Црвеној звезди на томе што је увек ту за оне којима су помоћ и подршка потребни.

Ово је сада већ дугододишња сарадња и посебно вам се захваљујем због тога. Свим женама које су овде, ваше присуство и пажња много значе. Велико вам хвала, много ми је драго што сте ту и поносни смо што је баш Црвена звезда та која нас је посетила, јер овде сви навијамо за Звезду. То је посебно задовољство за нас и очекујемо вас поново и наредне године, па већ и у међувремену, ако буде разлога за посету. Нама медијска пажња значи, то је позив да се и други прикључе и помогну колико могу. Још ако је то Звезда, као велики бренд, жене се осећају боље кад схвате колико су значајне, јер свака пажња нам даје снагу и ветар у леђа да жене никада не забораве колико су вредне. Ви нам помажете у томе и хвала вам – нагласила је Станојевић.

Директор корпоративних комуникација компаније Моцарт Борјан Поповић, скренуо је пажњу на свакодневни проблем са којим се сусрећу жене, и захвалио се Црвеној звезди која је присутна у од почетка у овој кампањи.

Пре три године смо потписали протокол о сарадњи са Координационим телом за родну равноправност за борбу против насиља над женама. Ипак, наша борба траје много дуже и ми се већ дуже од деценије трудимо да правимо акције на основу којих ће се што гласније говорити о проблему читавог друштва. Имамо много партнера у овом пројекту, а један од највећих је Црвена звезда. С тога се заједнички, на данашњи дан, трудимо да охрабримо жене и укажемо комплетној јавности да на сваки облик угњетавања не смеју да затварају очи. Овим желимо да апелујемо на читаву заједницу да треба да се боримо заједно – истакао је Поповић.

The post Звезда и Моцарт посетили Сигурну кућу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment