Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иза југа Маракане – Све спремно за пролеће

Пролећни део сезоне Омладинске и Кадетске лиге Србије стартоваће током викенда, а пред нашим бисерима су веома важне битке у остварењу коначног циља. Омладинци Црвене звезде су додуше већ одиграли два заостала меча, остварили половичан резултат, али пролећни део сезоне, наше две најстарије јуниорске селекције дочекују као лидери на табели.

Омладинци Црвене звезде ће у суботу од 13 часова гостовати екипи Земуна. Неће то бити нимало лака утакмица, с обзиром да су Земунци оставили феноменалан утисак током јесени гостујући на теренима иза југа Маракане. Ипак, наши бисери су са разлогом лидери на табели са 45 освојених бодова после 17 одиграних утакмица. Остварено је 15 победа уз два пораза и гол разлику 56:20. Први пратилац на табели је вечити ривал са два бода мање, док трећепласирани заостаје чак 15 бодова, па је јасно с ким ће се водити највеће битке до краја сезоне. У односу на јесен, ту је нови тренер – Милан Стегњајић, као и играчи попут Ђермановића, Бојовића, Теодоровића који би требали да направе разлику, док је екипу напустио капитен Стефан Лековић и појачао сениорски тим Графичара. Најефикаснији током јесени били су Кахвић, Николашевић и Стојановић са пет погодака.

Када је реч о јуниорима Графичара, они ће у недељу од 14 часова гостовати Раду, а презимили су на 11. месту на табели са 21 освојеним бодом из 17 мечева, уз остварену гол разлику 25:39. Промена у односу на јесен је она у стручном штабу, па је екипу преузео Владимир Сандуловић, а први стрелац Бојовић који је током јесени постигао девет голова, прекомандован је у омладинце Црвене звезде. С обзиром на то, очи ће бити упрте у Маринковића, Лолића, Тошковића…

Кадетска селекција Црвене звезде је ауторитативно завршила јесењи део полусезоне на првом месту са 46 освојених бодова из 17 мечева. Остварено је 15 победа, уз реми и пораз и гол разлику 62:21, а прилику да скор додатно поправимо имаћемо у понедељак у 15 часова и 30 минута када ће наши бисери гостовати Земуну. Ситуација на табели је таква да наш вечити ривал има четири бода мање од нас, Војводина пет, а Чукарички осам. Током пролећа ће наши бисери бити још млађи, с обзиром на прекоманду Петровића, Катанића, Жагара и Лазића који су пребачени из млађих кадета, док је Шкобаљ појачао кадете Графичара. Први стрелац екипе, али и лиге је Бубањ са 20 постигнутих голова, а очекује се да осим њега – Шљивић и Мијатовић буду кључни фактори у освајању шампионске титуле.

Кадети Графичара су полусезону завршили на шестој позицији са 26 освојених бодова из 17 утакмица. И ту је извршена промена у стручном штабу, па је нови тренер Лазар Јаничић. Присуство Шкобаља у голгетерском смислу ће много да значи, поготово уз распуцаног Видаковића, али и креатора Гојкова који су током јесени правили велике проблеме противничким одбранама. Први испит имаће у недељу од 11 часова када ће гостовати екипи Рада.

Омладинци Црвена звезда: Стефан Маринковић, Богдан Маринковић, Никола Борјан, Огњен Мимовић, Владислав Голдин, Андрија Стожинић, Александар Ђермановић, Стефан Мелентијевић, Павле Бјелановић, Марко Радић, Никола Мотика, Виктор Радојевић, Братислав Марић, Лука Лечић, Марко Стојановић, Урош Бранковић, Марко Ћурић, Лука Стојановић, Немања Видојевић, Игор Марисављевић, Михајло Милосавић, Павле Огњеновић, Млађан Иванковић, Стефан Пиргић, Мирко Николашевић, Матеја Бојовић, Лука Бошковић, Вук Деспенић, Борис Матић, Иван Никчевић, Андреј Маслаћ, Александар Кахвић, Данило Теодоровић, Марко Јанковић, Марко Боровић, Милош Маринковић.

Омладинци Графичар: Васко Василев, Хозе Матео, Вељко Митић, Мидограг Петковић, Никола Савић, Андрија Ћурчић, Алекса Илић, Лука Бековић, Никола Јовановић, Милош Миловановић, Петар Граоња, Огњен Стојковић, Омар Азлан, Коста Веселиновић, Живан Рамовић, Вељко Лолић, Јунхао Танг, Сава Тркуља, Игњат Брајић, Лука Чолић, Лука Маринковић, Милан Бајић, Немања Првуловић, Лука Сандуловић, Балша Тошковић, Немања Јанковић, Петар Богдановић.

Кадети Црвена звезда: Јован Миладиновић, Душан Беговић, Коста Недељковић, Алексеј Вукичевић, Лука Ђокић, Лука Николић, Дарис Каришик, Лука Стојсављевић, Давид Ђурић, Лазар Ђурић, Јован Шљивић, Матеја Радоњић, Андреј Петровић, Алекса Цветковић, Михајло Катанић, Јован Мијатовић, Стефан Миладиновић, Вељко Димитријевић, Вељко Вукојевић, Душан Жагар, Матеја Бубањ, Далибор Лазић.

Кадети Графичар: Иван Лаиновић, Урош Мијушковић, Никола Милојковић, Филип Лазаревић, Андрија Мандић, Тадија Црнојевић, Теодор Илић, Стефан Антонијевић, Петар Краљевић, Петар Радовић, Милан Милосављевић, Лазар Мајсторовић, Матија Бајагић, Новак Гојков, Страхиња Јевтић, Душан Познановић, Милош Аранђеловић, Синиша Поповић, Лука Милошевић, Милан Николић, Стефан Радујко, Никола Јовановски, Матеја Суботић, Андреј Шкобаљ, Стефан Видаковић, Радован Ракић, Милан Ајдуковић.

The post Иза југа Маракане – Све спремно за пролеће appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment