Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездин рекордни пласман и статус носиоца

Црвена звезда је синоћ савладала Ренџерс у реванш осмине финала Лиге Европе резултатом 2:1, чиме је уписала нова два бода, па сада заузима рекордно 34. место на ранг листи европске куће фудбала.

Звезда из године у годину пружа фантастична издања у европским оквирима, а синоћном победом, обезбеђена су важна два бода како за клупски, тако и за коефицијент српског фудбала. Црвено-бели су победили, али и упркос томе, нису успели да прођу у наредну фазу другог по јачини европског клупског такмичења. Ипак, оно што може да радује све заљубљенике у црвено-беле боје, јесте сјајна партија изабраника Дејана Станковића, који су се након синоћне утакмице попели на рекордну 34. позицију УЕФА ранг листе.

Црвена звезда се сада са 46 хиљада освојених поена налази на високом 34. месту, заједно са руским Зенитом. Испред нашег клуба, по бодовима се налазе великани попут Интера, Лиона, Порта, Ајакса, Барселоне, минхенског Бајерна, а иза Звезде, остала су велика имена европског фудбала попут Милана, Олимпика из Марсеја, Бешикташа, ПСВ-а, Монака и многих других.

То значи да ће наш клуб први бенефит имати већ наредног лета. Уколико Звезда одбрани титулу националног шампиона, извесно је да ће у свим квалификационим рундама бити носилац. Притом, у зависности од статуса руских клубова од наредне сезоне, Звезда би могла такмичење да започне у трећем колу квалификација.

Ово је још једна сезона која је ушла у историју Црвене звезде златним словима, а верујемо да ће се успеси наставити и у наредним такмичарским годинама, и да ћемо се заједно радовати новим рекордима и трофејима нашег вољеног клуба.

The post Звездин рекордни пласман и статус носиоца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment