Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Бен ефикаснији од Панчева

Црвена звезда је синоћ савладала екипу Глазгов Ренџерса резултатом 2:1, а победнички погодак дело је Ел Фарду Бена који је стигао до бројке од 15 голова у европским такмичењима носећи црвено-бели дрес, чиме је престигао чувеног Дарка Панчева.

Синоним за рекорде – Ел Фарду Бен. Нема дилеме да је тако када је реч о црвено-белом дресу, јер се ради о страном фудбалеру са највише наступа и највише постигнутих голова. О томе колико се лепо осећа у Звезди, говори чињеница да је добио српски пасош, а није ни чудо што га навијачи толико цене и поштују, када се узме у обзир колико важних погодака је постигао, као и да иза себе има статистику – 168 утакмица и 75 голова.

У Европи је најефикаснији био против гибралтарског клуба који носи исто име као и Стари континент – Европа и постигао три поготка. Два пута се уписивао у стрелце против Спартак Трнаве, Салцбурга и Слована, док је по једном погађао у мечевима против Спартакса, Судуве, Наполија, Милана, Клужа и на послетку Ренџерса. Нису му то једини европски голови, с обзиром на то да је у дресу Олимпијакоса два пута погодио против нашег вечитог ривала у квалификацијама за Лигу шампиона.

Чињеница је да су највећи утисак на навијаче Звезде оставили голови против Салцбурга у ноћи коју ниједан заљубљеник у црвено-белу боју никада неће заборавити. Бен је био један од хероја чувене утакмице у Аустрији после чега је Црвена звезда обезбедила пласман у Лигу шампиона.

Голом на мечу против Ренџерса у Београду, Бен је стигао до коте 15, чиме је престигао чувеног Дарка Панчева, једног од најбољих нападача у историји Црвене звезде који се 14 пута уписао у стрелце у континенталним мечевима. Наредни изазов је Никола Жигић са 17 голова, потом Бора Костић и Душан Савић који су постигли 20 погодака, док је неприкосновен Зоран Филиповић који се 27 пута уписао у стрелце.

Када је реч о фудбалерима који тренутно наступају за наш тим, најближи Бену је Александар Катаи са 13 постигнутих голова, што значи да је популарни Магико престигао легенде попут Станислава Карасија, Милоша Шестића…

The post Бен ефикаснији од Панчева appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment