Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездина пролећна победа у Европи после 30 година

Фудбалери Црвене звезде су савладали Глазгов Ренџерс са 2:1 на стадиону “Рајко Митић” у оквиру реванш утакмице осмине финала Лиге Европе. Управо овим тријумфом пред пуном Мараканом наш клуб је извојевао европску победу у нокаут фази евро такмичења после 30 година и дуела са ​​Панатинаикосом 1992. године.

Била је храбра Црвена звезда ове године у Европи. Пружали су изабраници Дејана Станковића инзванредне партије у Лиги Европе и као првопласирана екипа у групи Ф директно прошли у осмину финала. У елиминационој фази такмичења сачекао нас је Глазгов Ренџерс, ривал са којим смо се неколико пута састајали у славној прошлости. Меч у Шкотсој није могао да режира ниједан навијач коме су у срцу црвено-беле боје, а наш тим је поражен са 3:0. Упркос томе добра игра наших првотимаца, где су нам поништена три гола због минималних офсајд позиција, неискоришћеног једанаестерца и неколико изгледних шанси, дала је наду свим звездашима да је потпуни преокрет на Маракани могућ.

Високо су изашли фудбалери Звезде, потпуно нападачки са два центарфора, а притисак је уродио плодом већ у 10. минуту када је Иванић био најспретнији у казненом простору екипе из Глазгова. Стварали су црвено-бели доста прилика, претили преко снажног Павкова, спретног Охија и сналажљивог Бена, али као да лопта није хтела да пређе гол линију. Упркос изједначујућем голу у 56. минуту сусрета, момци са Звездиним грбом на грудима се нису предавали до последњег судијског звиждука, а у самом финишу меча Ел Фарду Бен је са беле тачке донео победу Црвеној звезди.

Управо овим тријумфом наш клуб је дошао до прве пролећне победе у највећим европским такмичењима после 30 година и чувеног сусрета са Панатинаикосом који је одигран 18.03.1992. Тада су црвено-бели славили са 1:0, а једини погодак је постигао Синиша Михајловић. Симболика ове две победе јесте у томе што су легенда нашег клуба Синиша Михајловић и најбољи страни стрелац нашег клуба Ел Фарду Бен, који је престигао и Дарка Панчева по броју постигнутих голова у европским такмичењима, били прецизни са једанаест метара и на потпуно исти начине донели тријумф Звезди када су у питању евро такмичења.

The post Звездина пролећна победа у Европи после 30 година appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment