Moja Crvena Zvezda
Архива

Neko se gojio, a neko „stesao“..

Ognjen Koroman

Kao što je to uobičajeno pred svake pripreme, fudbaleri Crvene zvezde merili su težinu posle zimske pauze, koja je, kao i uvek, donela zanimljive rezultate. Određeni broj igrača je „nabacio“ po nekoliko kilograma viška, što će im bez ikakve sumnje značajno otežati zimske pripreme. Ova neprofesionalna navika fudbalera sa ovih prostora očigledno ne jenjava, iako su mnogi godinama unazad plaćali od 100 do hiljadu evra za svaki kilogram viška!

„Optimаlni procenаt mаsti je 12, аli moj stаv je dа trebа dа postoje rаzlike. Zаto bekovi i zаdnji vezni tokom pripremа morаju dа se spuste nа osаm procenаtа, štoperi i „teški” nаpаdаči mogu dа idu do gornje grаnice tolerаncije, dok bi ostаli trebаlo dа budu nа deset odsto“, rekao je za Žurnal naš lekar Purić.

Međutim, ima i onih koji su vredno radili tokom zimske pauze. Ognjen Koroman je na testiranjima ponovo bio naš najbrži prvotimac, a kako i ne bi, kada je uspeo da skine za par nedelja četiri kilograma! Ognjen se borio sa ovih par kilograma viška tokom jeseni, očigledno je bilo da nije brz kao nekada, te je poradio na sebi, što se očigledno isplatilo.

„Skinuo sam koje kilce, baš mi prija pred kondicione pripreme. Do odlaska u Budvu dodatno ću raditi sa mojim dugogodišnjim trenerom Batom Radulovićem da što spremnije uđem u rad“, rekao je Koroman i dodaje da će prolećna polusezona biti daleko bolje od jesenje:

„Biće bolja, ako ni zbog čega drugog ono zbog pozitivne atmosfere koja vlada u klubu, ali i u medijima. Dolaskom Prosinečkog mnogo toga se nabolje promenilo u smislu ambijenta tako da smo i mi poprilično veseli i puni elana došli na posao posle duže pauze. S druge strane, činjenica da ćemo kompletni proći pripreme za razliku od prošlog leta, kao i da smo za šest meseci uigraniji, nagoveštava berićetniju polusezonu. Međutim, teren je jedino merilo pa ćemo pustiti da vreme sudi. Ciljevi su isti.“

Повезане вести