Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Графичарових моћних 11 „бонуса“

Несвакидашња сцена виђена је на теренима Прве лиге Србије, али је нешто на шта Црвена звезда може и мора да буде поносна. Наш развојни тим Графичар је утакмицу почео са 11 „бонуса“ где је најстарији стартер био Борисав Бурмаз рођен 2001. године, док је најмлађи био седамнаестогодишњи Стефан Лековић, а Златибор је савладан са 5:1.

Прштало је све на теренима иза југа Маракане које су стандардно испуњене када играју наше млађе категорије, а поготово када су у питању екипе које са клупе предводи талентовани Марко Неђић. Храбро су на мегдан искусном Златибору истрчали наши бисери у саставу: Манојловић (2002), Деспотовски (2003), Лековић (2004), Н. Стајић (2001), Петровић (2003), М. Стајић (2002), Кнежевић (2003), Ј. Митуљикић (2003), Бачанин (2003), Бабић (2002), Бурмаз (2001). Када се при томе додају да су са клупе шансу добили Лазић (2003), Васиљевић (2002), Ламбулић (2001), али и нешто искуснији Станковић и Шишков са свега 23 године, јасно је да у Графичару наступа плејада бисера пред којима је светла будућност у црвено-белом дресу. На све то треба додати да су меч због лакших повреда пропустили стандардни Матић (2002), Н. Митуљикић (2003) и Голијанин (2003), такође Звездина деца.
Рутински су стигли Неђићеви пулени до победе, а расположен је био нападачки тандем Бабић – Бурмаз, који је подсетио на дане из Омладинске лиге Србије када су наступали за тим који се пласирао у шеснаестину финала Лиге шампиона за младе. Борисав Бурмаз је уписао „хет-трик“ уз асистенцију, док је Илија Бабић постигао два поготка и један „наместио“. Сасвим довољно за убедљив тријумф од 5:1 који су асистенцијама зачинили још Матеја Бачанин и Урош Лазић.
Неђић је имао само речи хвале после сјајног меча и убедљиве победе црвено-беле деце.
– Информација да смо почели меч са 11 „бонуса“, као и да су још тројица ушла са клупе само потврђује чињеницу да у Графичару стасава огроман број младих и талентованих фудбалера који ће „сутра“ моћи да одговоре захтевима првог тима Црвене звезде, као што то сада чине Ђурић, Станковић и Радуловић. Да су године ништа на спрам талента и квалитета показали смо у мечу са Златибором, али и у многим претходним дуелима када смо успевали и да надиграмо и да победимо искусније ривале. 
Судећи по резултатима које бележе наши бисери, у феноменалној су форми и не планирају да се зауставе.
– Играмо све боље и то ме радује. То је плод преданог рада који сви заједно свакодневно демонстрирамо. Честитао бих и стручном штабу на свему што постижемо, као и играчима. Екипу сам преузео крајем новембра прошле године и требале су нам припреме да се још боље уиграмо, иако сам готово све играче већ добро познавао из Омладинаке школе. Желимо и можемо још боље, покушаћемо да уђемо у плеј-оф, иако неће бити лако, али ћемо и на уму имати развој играча. Наставићемо да доказујемо да развој и резултат могу да иду заједно – подвукао је Неђић.
Графоси у наредном колу гостују екипи Тимока, а меч је на програму у суботу од 16 часова.

The post Графичарових моћних 11 „бонуса“ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment