Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Кикс омладинаца

Омладинска селекција Црвене звезде је поражена од екипе Радничког 1923 резултатом 0:2, у оквиру 23. кола националног шампионата. Изабраници Милана Стегњајића су показали велику борбеност и имали сијасет прилика, али и упркос томе нису успели да изборе позитиван резултат.

Црвена звезда – Раднички 1923 0:2 (0:1)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“

Судија: Урош Ржић.

Стрелци: А. Ристић у 42. и Арсенијевић у 71. минуту (из једанаестерца).

Жути картон: Гвозденовић (Раднички).

Црвена звезда: Б. Маринковић, Мимовић (од 69. Николашевић), Мелентијевић, Ђермановић, Радојевић, Видојевић (од 63. Милосавић), Стојановић (од 74. Бошковић), Пиргић, Бојовић (од 46. Бранковић), Теодоровић, Кахвић.

Раднички: Спасојевић, Новичић, Шурлан (од 46. Д. Ристић), Гвозденовић, Миличић, Томовић, А. Ристић (од 46. Павловић), Арсенијевић, Милетић (од 75. Јовановић), Милојевић (од 90. Гачевић), Петровић (од 82. Николић).

Изабраници Милана Стегњајића су од старта ушли нападачки у утакмицу, и претежно лоптама у простор и игром по боковима настојали да створе опаснију прилику за гол. Прво веће узбуђење виђено је у седмом минуту, након одличне акције нашег тима. Стојановић је послао сјајну лопту у простор за Бојовића, који је у ситуацији „један на један“ покушао да лобује голмана гостију, али је лопта завршила преко гола. Наставили су црвено-бели да нападају, па је тако у 12. минуту виђено ново узбуђење. Након гужве у казненом простору, лопта се одбила до Мелентијевића, који је са ивице шеснаестерца пробао волеј ударцем да погоди даљи угао, али је голман гостију био на висини задатка. Минут касније, поново се дефанзивац нашег тима нашао у прилици. Стојановић је добро центрирао из угла на другу стативу, а тамо се нашао управо Мелентијевић, и са око пет метара погодио стативу.

Прилике су наставиле да се ређају као на траци, па је тако и у 14. минуту виђено ново узбуђење пред голом гостију. Брзоноги Бојовић је одлично пробио по левом боку, ушао у казнени простор, и из доста тешке позиције „опалио“ у ближи угао, али је Спасојевић поново реаговао и скренуо лопту у корнер. Шест минута касније, у прилици се нашао и Теодоровић. Након гужве пред голом гостију, Звездин офанзивац је освојио лопту, изборио позицију, и из окрета шутирао у први угао, међутим поново је статива спречила промену резултата. У 23. минуту виђено је ново узбуђење. Након гужве у шеснаестерцу, лопта је стигла до Радојевића, који атрактивно „маказицама“ покушао да погодио, али је голман гостију био концентрисан. Упркос бројним приликама нашег тима, гости су у 42. минуту дошли до предности преко Ристића. Пред сам крај првог дела игре, запретио је и Мелентијевић али је голман поново одбранио.

Наши бисери су и у другом полувремену од самог старта контролисали дешавања на терену, а прва озбиљнија прилика виђена је у 49. минуту. Кахвић је ушао у казнени простор по десној страни и послао оштар пас на петерац, где се нашао Теодоровић и у трку шутирао, али је лопта завршила преко гола. Црвено-бели су поново запретили у 58. минуту. Након добре комбинације на ивици шеснаестерца, Пиргић је примио лопту, ушао у средину и снажно шутирао, али није био довољно прецизан. Гости су у 71. минуту удвостручили предност преко Арсенијевића, који је погодио са беле тачке. Два минута пре краја, поново је запретио Пиргић. Наком дуплог паса са Николашевићем, крилни нападач је у трку снажно шутирао, али је Спасојевић добро реаговао. Могли су наши момци до гола и у надокнади времена, када је после сјајне лопте Кахвића, Теодоровић избио сам пред голмана, али је чувар мреже гостију одбранио његов шут и спречио промену резултата.

The post Кикс омладинаца appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment