Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Петровић: Посед лопте од 80 посто све говори

Млађи пионири Црвене звезде савладали су вечитог ривала резултатом 3:0 на теренима иза југа Маракане, а утиске након сјајне победе изнео је шеф стручног штаба наших бисера Марко Петровић.

Презадовољан сам игром и понашањем, поготово у првом полувремену, с обзиром на агресивнију игру вечитог ривала у другом делу утакмице. Ово је можда и најбоља утакмица од када водим генерацију 2008. Контролисали смо утакмицу, о чему довољно говори посед лопте од 80 посто – почео је Петровић.

Наши бисери сјајну су комбиновали код првог и трећег гола на мечу, а Петровић истиче да су сличне акције увежбавали на тренинзима.

– Увек увежбавамо могуће ситуације на тренинзима, како би дечацима било лакше током самог меча. Код првог и трећег гола су урадили онако како смо замислили, напали су простор тачно тамо где је требало. Почели смо све више да радимо на детаљима, што се видело и на овом мечу.

Истакао је млади стручњак да је важна атмосфера у екипи, али је и напоменуо да жели да наметну њихову игру у сваком мечу до краја сезоне.

Што се мене тиче, момци немају никакав притисак, нека наставе овако да играју. Приоритет је да они буду срећни и да буде добра атмосфера у екипи. Циљ је и да ми контролишемо игру до краја првенства, да се ми питамо на терену како и кад је лопта у нашим ногама, тако и у дефанзиви – закључио је Петровић.

The post Петровић: Посед лопте од 80 посто све говори appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment