Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Рапсодија млађих пионира у дербију

Млађи пионири Црвене звезде блистали су у вечитом дербију одиграном иза југа Маракане у оквиру петог кола пролећног дела сезоне и славили резултатом 3:0. Изабраници Марка Петровића су диктирали темпо током читаве утакмице, а утисак је да је резултат могао бити и убедљивији. Мрежу ривала начео је Милан Ћопић евроголом у 20. минуту, да би предност удвостручио Павле Штулић рутинском реализацијом у 32. минуту, а тачку на меч ставио Алекса Дамјановић поготком у 65. минуту када је реаговао у маниру правог голгетера и погодио.

Црвена звезда – Партизан 3:0 (2:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“

Судија: Душан Вићентијевић.

Жути картони: Ристић, Вуковић,Дупљанин (Партизан), Вранић (Црвена звезда).

Стрелци: Ћопић у 20, Штулић у 32. и Дамјановић у 65. минуту.

Црвена звезда: Станковић, Ћопић, Вранић, Николић, Ивановић, Јокић, Журић, Шарић, Штулић, Зарић, Дамјановић.

Играли су још: Тамбурић, Спасојевић, Милетић, Пузовић, Марковић, Јовичић, Карановић.

Партизан: Косановић, Дамјановић, Петровић, Стевановић, Жупанац, Милошевић, Дупљанин, Буђевац, Шишевић, Цвијевић и Коварбашић.

Играли су још: Грујић, Вуковић, Ракић, Ристић, Дончић, Суботић, Цвијетић.

Од самог старта утакмице, потпуну контролу на терену успоставили су наши бисери. После неколико претњи ударцима из даљине, прва конкретна прилика виђена је у 19. минуту после акције Зарића и Шарића, када је потоњи шутирао, али право у руке Косановића. Минут касније, виђен је и први погодак на мечу – и то какав. Дамјановић је „штиклом“ оставио повратну лопту за Шарића, а он упослио Милана Ћопића који је из дотрчавања погодио само рашље гола вечитог ривала за потпуно славље наших бисера. Сјајну прилику имао је Дамјановић у 25. минуту када је Ивановић сјајно центрирао, а високи нападач гађао главом, међутим, уз крајње напоре Косановић је послао лопту у корнер. Ипак, успели су да удвоструче предност пулени Марка Петровића у 32. минуту, а најзаслужнији за то био је сјајан пресинг који су играли и који је натерао госте да погреше у задњој линији тима. Намирисао је то Дамјановић и прогирао Павла Штулића ком није било тешко да матира Косановића са десетак метара.

У наставку игре, идентична слика као у првом полувремену. Константни напади фудбалера нашег тима који се нису задовољавали тиме што имају предност од два гола. Запретио је Зарић у 43. минуту када је шутирао главом преко гола, а одмах у следећем нападу и Јокић чији ударац је завршио поред стативе Партизана. Тачку на меч ставио је расположени Алекса Дамјановић у 65. минуту меча и то после најлепше акције виђене на утакмици. Јовичић је „боцнуо“ лопту преко дефанзивне линије гостију до Штулића који је несебично узвратио асистенцију Дамјановићу, а он послао лопту у празну мрежу.

The post Рапсодија млађих пионира у дербију appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment