Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Олимпија серијом од шест голова до победе против Звезде

Ватерполисткиње Црвене звезде поражене су у претпоследњем колу трећег турнира Дунав лиге, а од њих је боља била Олимпија из Кошица, која је и организатор овог турнира.

У још једном неизвесном мечу играло се гол за гол у већем делу првог полувремена, да би Звезда у завршници прве, а затим и друге четвртине стизала до вођства и на обе паузе је имала минималну предност. У наставку је екипа Ивана Филипића стекла и два гола разлике, али је уследио велики пад и серија Олимпије од 6:0, па је питање победника било решено.

У првом периоду домаће су три пута имале минималну предност, али се Звезда сваки пут враћала преко Иве Лујић, Христине Илић и Јане Лујић. Минут и по пре краја Тара Пејчић је донала прво вођство Звезди, која је на крају прве четвртине водила 4:3. Међутим, у наставку је било слично, Олимпија је преокренула и одржавала је гол предности, да би у самом финишу црвено-беле преокренуле и повеле 7:6 после два поготка Сесилиеј Диаз Месе.

У наставку је тим из Кошице поравнао, а затим су Диаз Меса и Илић биле прецизне за 9:7. Одржавала је Звезда „+2“ све до завршнце треће четвртине, када је Олимпија са два поготка у кратком интервалу поравнала на 10:10. Домаће су наставиле серију три минута и 15 секунди пре краја водиле су 14:10. До краја утакмице Диаз Меса и Илић су само ублажиле пораз.

Управо су оне биле најефикасније у тиму Звезде, Диаз Меса са четири, односно Илић са три гола.

The post Олимпија серијом од шест голова до победе против Звезде appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment