Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Стегњајић: Желимо контролу игре у дербију

Омладинска селекција Црвене звезде ће у четвртак од 13 часова гостовати вечитом ривалу у оквиру 24. кола националног првенства, а утиске пред велики изазов за наше бисере, изнео је стратег црвено-белих Милан Стегњајић.

Велики изазов за нас. Чак и у млађим категоријама, ова утакмица има неку посебну драж. Постоји и минимални притисак, који је супер за момке, да би осетили важност ове утакмице, такмичења и самог клуба за који играју. Очекујем да уђемо у меч са доста енергије и да будемо фокусирани и конкретни током целе утакмице. Верујем да ће момци показати свој таленат и потенцијал, као и одређени квалитет, и да у односу на то за последицу изборимо позитиван резултат, а ако је то могуће и победу. Што се здравственог билтена тиче, од почетка сезоне се мучимо са повредама и болестима. У овом тренутку ситуација није толико лоша, јер сем повређеног Бјелановћа, сви остали су, мање више спремни. Видећемо ко ће да конкурише за утакмицу – почео је Стегњајић.

Истакао је Стегњајић да се екипа припрема и на психолошком, и на фудбалском нивоу, али и нагласио да верује да ће играчи мушки изнети ову важну утакмицу.

У овом тренутку, разлика је таква да се чини да смо сигурни на првом месту. Сигурно да један резултат који нама не би одговарао, као и начин на који би дошли до тог резултата може да нас поремети. Трудићемо се да себе не ставимо у такву ситуацију, и да добром припремом, како психолошком тако и фудбалском дођемо у позицију да у тој утакмици без обзира на резултат будемо екипа која ће да доминира и неко ко ће одредити ток самог меча. Ако будемо имали те сегменте на нашој страни, сигурно да резултат неће имати психолошки утицај на наставак трке за шампионску титулу. У супротном, утакмица може оставити одређене последице. Надамо се да се то неће десити, и да ћемо имати свест о томе, како ми у стручном штабу, тако и момци на терену. Верујем да ћемо изнети то мушки, звездашки, и да после утакмице нећемо имати негативне последице – закључио је Стегњајић.

Неумољиви Виктор Радојевић ће дефинитивно бити један од главних адута Стегњајића у вечитом дербију.

Ситуација на табели и 12 бодова више све говори о квалитету два тима, али у дербију то никада није пресудан фактор. Знам то добро, јер сам играо двоцифрен број пута против Партизана и увек је побеђивао онај ко се више борио на терену и ко је више желео тријумф. Верујем да ћемо у четвртак то бити ми, а са задовољством прихватамо улогу фаворита, јер је очигледно да јесмо. Имамо добре и квалитетне фудбалере, способне да потезом реше утакмицу и верујем да ћемо се у четвртак још вие одвојити од ривала и врло брзо и математички обезбедити шампионску титулу. Као што рекох, не знам више ни који ми је дерби, а увек имам посебан осећај пред ту утакмицу – подвукао је Радојевић.

The post Стегњајић: Желимо контролу игре у дербију appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment