Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Средина – Катаи за историју

Укупно 16 фудбалера наступало је у везном реду Црвене звезде ове сезоне, а неко ко се у потпуности издвојио је Александар Катаи са сезоном која је ушла у историју, међутим, ништа слабије нису деловали ни Мирко Иванић, Ел Фарду Бен, Гелор Канга…

Искусни интернационалац Секу Саного био је најчешћи избор Дејана Станковића за фудбалера који игра испред одбране. Он је уписао 39 наступа, постигао два гола уз једну асистенцију, а интересантно је да Ненад Крстичић има пет утакмица више уз два гола, али је он чешће био „џокер“ и улазио са клупе. Ту је и Славољуб Срнић који је одиграо 37 утакмица, уписао гол и забележио три асистенције. Део тима је био и млади Његош Петровић са 15 утакмица, али је у међувремену напустио клуб.

Нешто офанзивније деловао је Гелор Канга и одиграо 47 утакмица, уз три гола и седам асистенција, а подршка су му биле младе наде – Вељко Николић који је кубурио са повредом и уписао осам утакмица, као и Никола Станковић са седам наступа и два гола.

Још једну одличну сезону имао је Мирко Иванић, о чему довољно говори то да је био најсигурнији избор Дејана Станковића и да је пропустио свега једну утакмицу. Он је на 55 мечева, постигао 24 гола и поделио осам асистенција. Алтернативу је чинио млади Петар Станић, момак од ког се очекује да већи искорак направи наредне сезоне, мада је и ове био прилично запажен, јер је на 16 утакмица постигао гол и уписао две асистенције.

Најчешће је по десној страни деловао Ел Фарду Бен, искусни нападач са Комора, који је у међувремену и добио српски пасош, је на 52 утакмице, постигао 18 и асистирао за 12 голова. Алтернатива му је био Филипо Фалко који је на 26 утакмица постигао два гола уз четири асистенције, као и Аксел Бакајоко који је одиграо свега четири меча.

Сезона за памћење Александра Катаија који је на 47 утакмица постигао 33 гола и асистирао за укупно 13. Незаустављив је био по левом боку, а неко ко је имао прилику да учи од њега и стасава уз такву играчку величину је Немања Мотика који је на 14 мечева постигао гол уз асистенцију. Деловали су ту и Алекса Вукановић (пет утакмица и две асистенције), као и Жељко Гаврић (једна утакмица), али су они у међувремену напустили клуб.

СРЕДИНА:

Мирко Иванић – 55, 24, 8
Ел Фарду Бен – 52, 18, 12
Александар Катаи – 47, 33, 13
Гелор Канга – 47, 3, 7
Ненад Крстичић – 44, 2, 0
Секу Саного – 39, 2, 1
Славољуб Срнић – 37, 1, 3
Филипо Фалко – 26, 2, 4
Петар Станић – 16, 1, 2
Његош Петровић – 15, 0, 0
Немања Мотика – 14, 1, 1
Вељко Николић – 8, 0, 0
Никола Станковић – 7, 2, 0
Алекса Вукановић – 5, 0, 2
Аксел Бакајоко – 4, 0, 0
Жељко Гаврић – 1, 0, 0

The post Средина – Катаи за историју appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment