Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Борјан у Звезди до краја каријере!

Љубав између Црвене звезде и Милана Борјана је вечна и у складу са тим капитен нашег тима продужио је уговор са клубом до јуна 2026. година, што значи да ће на Маракани завршити каријеру!

Огромна је част продужити уговор са Црвеном звездом, то је велики клуб. Звезда је за мене друга породица и ово је моја кућа. Изузетно лепо се осећам овде и част ми је што ћу бити у Звезди у наредне четири године, а надам се и после тога. Ово је част и привилегија и нема срећнијег човека од мене. Сада је ту још већа жеља и амбиција да се направе још бољи резултати. Од кад сам дошао у клуб, пре пет година, направили смо феноменалне резултате, подигли коефицијент у Европи. Освојили пет титула, два купа, играли две групне фазе Лиге шампиона и три Лиге Европе и само треба да наставимо овако. Амбиција је наравно још већа, а жеља за искораком постоји, јер хоћемо да из меча у меч све више навијаче чинимо срећним. Сви ти резултати нису само моја заслуга, већ свих у клубу, од генералног директора Звездана Терзића, спортског директора Митра Мркеле, председника Светозара Мијаиловића, до стручног штаба и играча, сви смо допринели томе и на добром смо путу да направимо још веће успехе. Звезда расте из дана у дан, вратили смо је тамо где припада у Европи и преостаје нам да направимо још боље резултате. Рецимо неко полуфинале или финале Лиге шампиона или Лиге Европе. Треба веровати у то, увек сам оптимиста и сигуран сам да ћемо бити још бољи – почео је Борјан.

У случају да наш капитен „одради“ уговор до краја, то ће бити пуних девет година како чува мрежу Црвене звезде.

– Све зависи од здравља, а надам се да ћу и после овог уговора моћи да будем у Звезди. Даћу све од себе да у томе успем. Што се тиче стажа у клубу, бити у друштву легенди је невероватно. Никад не бих претпоставио да ћу да достигнем тако нешто, али када верујеш, радиш и бориш се кроз живот – све је могуће. Изузетна част и привилегија, заиста сам пресрећан у Звезди и хвала људима из клуба што ми верују. Сада идемо напред и настављамо да освајамо титуле и играмо групне фазе.

Први изазов Црвену звезду чека већ у петак против Радника од 21 час, потом и у среду од 20 часова и 45 минута против Пјуника. Карте су већ данас у продаји, а до петка можете да обезбедите и вашу сезонску улазницу, те да и ви будете 12. играч екипе.

– Подршка наших навијача нам је изузетно битна. Они су наш 12. играч и позивам их овом приликом да дођу у што већем броју и подрже нас, јер нам то много значи. Велики ветар у леђа нам дају и надам се пуном стадиону већ против Радника, а онда и у мечу са Пјуником. Показали су много пута до сада да су најбољи навијачи на свету и позивам их да буду уз нас и даље.

Има Борјан омиљену утакмицу у Црвеној звезди, али верујем да ће у будућности бити још незаборавних мечева.

Омиљена утакмица ми је она против Краснодара на Маракани где је све кренуло… Та емоција, љубав навијача, људи су плакали на трибинама, то је било невероватно. Надам се да ће бити још таквих утакмица. У будућности, Звезда може много тога да донесе, јер овај клуб буди емоције и надам се да ће и наредних година бити тако – истакао је Борјан.

Председник клуба Светозар Мијаиловић је честитао нашем капитену продужетак уговора.

Лепа и радосна вест за све звездаше. Милан ће на овај начин себе уврстити у ред играча који су временом трајања у Црвеној звезди обележили њену историју и уз резултате које је до сада постигао, надам се да ће Црвена звезда са овим капитеном бити још боља у периоду у ком потписује уговор. Милану сам пожелео пуно среће, да дуго траје, да буде оптимиста у животу, али и личну срећу његовој првој породици, јер је и сам рекао да је Звезда његова друга породица, те да и он негује праве вредности, јер то је оно што наш клуб чини. Мали је број играча који су обележили Црвену звезду у смислу да су толико дуго времена провели у клубу, а Милан овим улази у друштво Рајка, Џаје и Пижона који су по 10 година били у клубу. Само здравље да га послужи, све остало има, и мало оно искуство из шампионског тима када смо се попели на врх Европе. И тада смо имали основу тима на окупу и допуњавали га, а надам се да ће момци доживети то што сам ја доживео 1991. године. Данас је почела продаја карата за Пјуник, после непуних пола сата је 50 звездаша већ купило карте за ту утакмицу, али прво нас чека дуел са Радником – истакао је Мијаиловић.

Свестан је наш спортски директор Митар Мркела колико је ово важан догађај за клуб.

– Важан догађај за Звезду. Велика жеља мене и свих људи у клубу, као и милиона наших навијача била је да Борјан потпише нови уговор. Оставио је изузетан траг у последњих пет година и за њега се везују највећи резултати Звезде. Потписом говоримо да хоћемо да идемо даље и више, те да настојимо да надмашимо резултате које смо постигли. Борјан заслужује да остане у Црвеној звезди и наредне четири године, али и после тога, увек смо причали о томе, то је моја велика жеља. Он је постао један од симбола Црвене звезде и верујем да ће у срцима навијача бити још дуго.

Звезда увек настоји да из сезоне у сезону прави корак напред када је реч о играчком кадру.

– Трудили смо се, не само у овом прелазном року, већ у сваком да будемо што јачи. Мислим да је за нас јако важно да су сви наши носиоци игре под дугогодишњим уговорима, а у овом прелазном року смо довели неколико младих играча и Пешића. Осетно смо јачи, стигли су играчи тамо где је требало и са овим потписом уз састав који имамо, као и придошлицама, свима смо ставили до знања да испуњавамо наше обавезе и дате речи да Звезда после сваког прелазног рока мора да буде јача. Последњих пет година смо сваке сезоне били све бољи и постизали боље резултате, желимо да тако буде и сад. Верујем да можемо много у Европи, имамо велике амбиције, али и тим, тако да амбицијеимају реалну основу. Већ на првој следећој утакмици ћемо то показати.

Преговара се о продужетку сарадње са Кангом и Саногом.

У превогорима смо са Кангом и Саногом, двојицом важних играча. Само њих двојица су од тих старијих играча који су допринели резултатима, остали на томе да им уговори брзо истичу – Саногу за шест месеци, а Канги за годину дана. Надам се да ћемо се ускоро договорити – рекао је Мркела.

Милан Борјан је у Црвену звезду стигао 24. јула 2017. године и пуних пет година је прва опција међу стативама нашег клуба. Од тада па до данас, освојио је пет титула, играо пет групнихи фаза у Европи, освојио два купа и две дупле круне, те ушао у срце свих звездаша. Пенал серија против Копенхагена ће се дуго препричавати, одбране против Ливерпула, Краснодара, Салцбурга, Браге, против вечитог ривала, као и још многе утакмице на којима је Борјан показао да представља Звезду на прави начин, како на терену, тако и ван њега, те да је са разлогом капитен нашег тима. Борјан је на 231 утакмици чувао гол Црвене звезде, а на чак 113 је успео да остане несавладан.

The post Борјан у Звезди до краја каријере! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment