Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Iza juga Marakane – Jelić zadovoljan posle trijumfa omladinaca

Omladinska selekcija Crvene zvezde je trijumfom započela ovosezonsko takmičenje u Ligi šampiona za mlade, savladavši ekipu Omonije rezultatom 1:0, u okviru prvog meča prvog kola, a utiske nakon veoma važne pobede za crveno-bele juniore, izneo je glavni trener Zvezdine fudbalske akademije – Nikola Jelić.

Čestitao bih Zoranu Renduliću, celom stručnom štabu i momcima na pobedi i na jednoj korektnoj utakmici. Susrećemo se sa brojnim kadrovskim problemima, kako zbog igrača koji nisu mogli da igraju, tako i zbog momaka koji su povređeni. Imali smo veoma malo vremena da uigramo ekipu, ali momci su pokazali karakter, sa igračem manje igrali skoro 60 minuta i uspeli da zabeleže pobedu i stvore minimalnu prednost pred revanš. Veoma nam je značilo igranje Nikole Stankovića i Stefana Lekovića i mnogo toga dobrog su nam doneli, iako su i oni bili van takmičarskog ritma. Definitivno nas očekuje još puno posla… Ono što je najbitnije je da probamo da tri, četiri igrača iz ove generacije prebacimo u prvi tim Grafičara ili Zvezde – počeo je Jelić.

I pored teškog rasporeda, izabranici Zorana Rendulića su veoma motivisano ušli u utakmicu i pokazali kvalitet i karakter.

-Trener Rendulić i njegovi saradnici su spremali momke poslednje dve nedelje za ovu utakmicu. Teško je igrati u ritmu sreda – nedelja, jer je dosta njih igralo i za reprezentaciju, što će ponovo biti slučaj. Njima je Liga šampiona za mlade najbolji prostor gde mogu da pokažu svoje kvalitete. Mislim da im nikakva posebna motivacija nije bila potrebna, već da se za ovakve utakmice živi cele godine.

Veruje glavni trener crveno-bele Omladinske škole u pobedu na Kipru.

Očekujem da ćemo u revanšu biti brojčano izjednačeni, nadam se celu utakmicu i da ćemo odigrati još bolju utakmicu. Mislim da smo juče malo bili u grču, pogotovo od momenta kada smo ostali sa igračem manje. Verujem u pobedu na Kipru – zaključio je Jelić.

Izabranici Zorana Rendulića su do pobede došli pogotkom Luke Stojsavljevića, kada se u 15. minutu dobro snašao u kaznenom prostoru i „odbijanac“ sproveo u mrežu. Iako su u nastavku veći deo meča crveno-beli igrali sa igračem manje, momci su pokazali karakter i upisali bitnu pobedu. Revanš je na programu 5. oktobra na Kipru, a verujemo da će naši biseri odigrati još jednu odličnu utakmicu i upisati novu evropsku pobedu.

The post Iza juga Marakane – Jelić zadovoljan posle trijumfa omladinaca appeared first on SD Crvena zvezda.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment