Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Лековић и Станковић: Имамо квалитет да презимимо у Лиги шампиона

Омладинска селекција Црвене звезде је савладала Омонију укупним резултатом 3:1 и тако изборила пролазак у друго коло Лиге шампиона за младе. Изабраници Зорана Рендулића су одиграли још једну сјајну утакмицу, а истакнуту улогу имали су и двојица првотимаца нашег клуба – Стефан Лековић и Никола Станковић који верују да екипа има квалитет да презими у Лиги шампиона.

Мирноћа, сигурност, сталоженост – све то се осети у дефанзивној линији којом командује Стефан Лековић. У сваком тренутку се нашао на правом месту и показао да се капитенска трака заслужено нашла на његовој руци. Истакао је Лековић да се екипа већ припрема за вечити дерби који је на програму у недељу од 11 часова на теренима иза југа Маракане, али и напоменуо да зна како да се носи са притиском.

Веома нам значи ова победа и пролаз даље. Станковић и ја смо се максимално потрудили да помогнемо екипи и саиграчима и да им пренесемо искуство које имамо из првог тима. Такође, већ смо имали прилику да играмо Лигу шампиона за младе и драго ми је што сам поново могао да помогнем екипи. Срећни смо што смо остварили циљ. Мислима смо већ окренути вечитом дербију који нас очекује за викенд. Идемо утакмицу по утакмицу и тек када дерби прође, размишљаћемо о АЗ Алкмару. Стрпљиво чекам шансу у првом тиму, али сигурно да ми је много помогло искуство из омладинског фудбала, који је на доста високом нивоу. Ипак, увек је потребан одређен период адаптације. Велика је одговорност носити грб Црвене звезде. Поготово када си првотимац, па се „спустиш“ да играш за омладинску селекцију. Људи те гледају мало другачије и имају још већа очекивања. Имао сам ту част да носим капитенску траку, што није мала ствар. Ипак, када си у Звезди, научиш како да се носиш са притиском, који је до неке мере увек присутан. У складу с тим, верујем да можемо да дочекамо пролеће у Лиги шампиона – закључио је Лековић.

Никола Станковић је дириговао везним редом и то као класична „десетка“. Иако у првом тиму нашег клуба наступа често на позицији десног бека, талентовани фудбалер је показао да се пођеднако добро сналази и на средини терена, па чак и када делује као плејмејкер. Он је истакао да је изузетно срећан и задовољан због победе и пласмана даље, али и истакао да екипу тек очекују важни мечеви.

Ми смо тим, што смо и показали. Дишемо један за другог и то је прави пут за остварење наших циљева. Верујем да ова генерација може да испише нове успехе и подигне лествицу на још виши ниво. Наравно, ова победа нам је много значила, како на индивидуалном тако и на екипном плану. Показали смо да имамо квалитет и да спадамо у сам врх јуниорских екипа у Европи, те у складу с тим амбиције везујемо за презимљавање у Лиги шампиона. Тријумфом смо направили сјајну увертиру за дерби, који је од изузетне важности за нас и верујем да ћемо победити. Омладинска лига ми је омогућила да напредујем. Наравно, за то су заслужни и сјајни тренери са којима сам радио. Овим путем желим посебно да се захвалим Марку Неђићу, који ме је водио од самог почетка и научио да осим фудбала, будем и добар човек. У Звезди увек има простора за напредак. Сви млађи играчи треба само да се труде и вредно раде, а успех и резултати ће доћи као награда за то. Увек се трудим да играм свој стил фудбала и не осећам никакав притисак – рекао је Станковић.

The post Лековић и Станковић: Имамо квалитет да презимимо у Лиги шампиона appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment