Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иванић трећи најкреативнији играч на свету

Првотимац Црвене звезде Мирко Иванић на осам утакмица Суперлиге има исто толико асистенција, што га сврстава међу три најкреативнија фудбалера на свету у овом тренутку, а иза њега су асови попут Месија и Нејмара…

За свега 643 минута на терену, Мирко Иванић је успео да упише четири гола уз осам асистенција, а његов завршни пас је толико дошао до изражаја да се налази међу најкреативнијим фудбалерима на свету, гледајући домаћа првенства. Испред њега су Рајан Филип нападач Есперанжа из Луксембурга са 11 асистенција, као и звезда Манчестер Ситија и један од најбољих фудбалера на свету – Кевин Де Брујне са девет пасова после којих су уследили голови. Филип је учинак остварио на осам мечева, али за 720 минута, док је Де Брујне то учинио на девет утакмица за 686 минута, тако да ће Иванић имати прилику да у наредним утакмицама поправи учинак и покуша да престигне поменути двојац.

Иванић је толико креативан да је иза себе оставио и Нејмара и Месија, који су на 10, односно девет утакмица, уписали седам асистенција. Бољи је и од двојца који предводи репрезентацију Србије, с обзиром на то да Сергеј Милинковић Савић има седам, а Душан Тадић шест асистенција.

Рачунајући сва три такмичења која Црвена звезда игра ове сезоне, Иванић на 13 утакмица има пет голова и 10 асистенција – фасцинантно!

The post Иванић трећи најкреативнији играч на свету appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment