Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Мариновић: Борићемо се за све трофеје

Одбојкаши Црвене звезде спремно дочекују нову сезону, а на старту играју против дебитанта у елитном такмичењу екипе Карађорђе из Тополе (19.30 СЦ „Бањица).

Упркос томе што су бар на папиру фаворити изабраници тренера Игора Жакића не потцењују ривала, а унапред добијених утакмица како кажу нема. Овосезонско појачање Лазар Мариновић сигурно ће допринети још бољој игри Црвене звезде ове сезоне, која има амбиције да у Љутице Богдана донесе сва три трофеја.

Не постоји унапред добијена утакмица. Папир је једно, терен нешто сасвим друго и ту морамо да се покажемо. Карађорђе је направио тим са старијим и искусним играчима, тако да их нећемо потценити. Морамо најозбиљније да схватимо противника. Ипак, играмо на домаћем терену и желимо да се представимо у што бољем светлу. Са друге стране и Карађорђе ће као дебитант на свакој утакмици тражити своју шансу да се наметне. Биће мотивисани, али ми морамо као што сам рекао да одрадимо посао максимално. Не би требало да буде проблема, ако уђемо у утакмицу сконцентрисани и фокусирани – рекао је Лазар Мариновић, коректор Црвене звезде.

Одиграли сте два турнира пред почетак сезоне у Новом Саду и Тополи, требало вам је и мало времена да се уиграте, обзиром да је екипа нова, да ли сте спремни за почетак сезоне?

– Само три играча су остала од прошле године, тако да може да се каже да је екипа нова. Требаће нам времена да се уиграмо. Од турнира у Новом Саду показивали смо из дана у дан да смо све бољи. Оно што је важно јесте да у екипи постоји хемија, добра енергија, а све то доводи и добрих резултата. Већ на турниру у Тополи смо изгледали много боље него у Новом Саду, мада резултат није био у првом плану. Како време буде одмицало бићемо све бољи у то не сумњам. Питање је тренутка када ћемо бити прави, надам се што пре, али за све је потребно време. Не може све преко ноћи, нарочито када је екипа нова.

Да ли сте имали прилику да видите како се ко појачао пред нову сезону, ко су фаворити за титулу?

-Биће тешко као и прошле године. Сада ћемо имати и више утакмица него прошле године. Нећемо никога потценити, без обзира на име противника. Биће неизвесно, свака утакмица је на „нож“.

Од Црвене звезде се увек очекују трофеји, добри резултати, има ли притиска у том смислу?

– Звезда је велики клуб са традицијом. Прошле године смо направили велики корак, надам се да ћемо ове сезоне отићи даље и донети трофеј у нашу кућу. Оптимиста сам и увек сам за то да идемо на све трофеје. Сматрам да можемо, имамо квалитет. Верујем заиста да ћемо бити прави када буде најпотребније и најбитније.

Већ на старту имате паклени темпо, одиграли сте утакмицу у Купу Србије, очекује вас старт првенства, победили сте у Купу ЦЕВ Младост из Брчког, у уторак је реванш. Докле ова екипа може у Европи?

Не би требало да буде проблема у реваншу против Младости, али смо опрезни. Жеља нам је да прођемо и одемо што даље у овом европском такмичењу, а онда да добијемо и неког атрактивније противника. Могуће је да налетимо на Пјаћенцу и баш бих волео да имамо тако неког атрактивнијег противника – рекао је Мариновић.

The post Мариновић: Борићемо се за све трофеје appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment