Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда гостује у Љубљани (недеља, 17)

Кошаркаши Црвене звезде мтс сада већ у напорном ритму утакмица, ушли су у први циклус у коме их након важног дуела АБА лиге очекује „дупло коло“ и два меча Евролиге.

Након тесног пораза од Панатинаикоса, већ у недељу од 17 часова црвено-бели гостују екипи Олимпија Цедевите у Љубљани. Меч се игра од 17 часова, а екипа ће након тренинга и ручка кренути у Љубљану на утакмицу која са правом носи епитет кола.

Ово ће бити 10 дуел два тима у лиги, а црвено-беле очекује тим са доста нових лица и квалитетних играча, због којих је тим из Љубљане у најужем кругу кандидата за највиши пласман у регионалном такмичењу и ове године.

Тренер КК Црвена звезда мтс Владимир Јовановић:

– Очекује на још један дерби кола у регионалној лиги, након утакмице против Будућности и то у распону од само 6 дана. Сада играмо против екипе Цедевита Олимпије која игра врло брзо, на контре, одлични у транзицији са сјајним шутерима. Уз све то играју на домаћем терену на коме су врло неугодни, што значи да ћемо морати да одговоримо са енергијом, високом концентрацијом како би урадили посао и дошли до циља који је познат. Верујемо у своје квалитете и оно што радимо и надам се да ћемо одиграти добру утакмицу у Љубљани.

Огњен Добрић: – Сада већ полако улазимо у тај изузетно тежак ритам у коме не само да ћемо играти утакмице на свака три-четири дана, већ нас очекују и недеље са дуплим колима Евролиге. Наш први задатак и утакмица на коју смо максимално фокусирани је она са Цедевита Олимпијом у Љубљани. Дерби кола, екипа која је довела неколицину добрих играча који се уклапају у стил игре који је са доста шутева и полуконтри и контри. На нама је да одиграмо чврсто, без много грешака и падова концентрације и дођемо до важних бодова у Љубљани – рекао је Добрић.

Црвена звезда у дуелима са Цедевита Олимпијом има скор 7-2, али ваља подсетити да су црвено-бели поражени у последњем дуелу у полуфиналу АБА лиге 88-80.

Одмах након утакмице у дворани „Стожице“ екипа се враћа за Београд, а већ у уторак следи пут у Виторију на први од два меча дуплог кола са Басконијом.

The post Црвена звезда гостује у Љубљани (недеља, 17) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment