Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Црвена звезда са стопроцентним учинком у Барселони

Ватерполисти Црвене звезде остварили су свих пет победа на турниру 1.кола квалификација за ЛЕН Еврокуп у Барселони. У последњој утакмици Звезда је савладала домаћи Медитерани 13:3 (2:0, 4:1, 4:1, 3:1).

Екипа Дејана Савића је већ после другог дана обезбедила пласман у друго коло, а иза себе су оставили италијански Трст, мађарски Зугло и управо Медитерани, који су такође нашли своје место у другом колу.

Црвена звезда је прво коло квалификација завршила као најбоља одбрана, примивши свега 30 голова на пет мечева, испред италијанске Ортиђе (31), која је имала и меч мање. Са 66 голова Црвена звезда је четврти најефикаснији тим иза Палерма (89), и противника у групи Трста и Зугла (по 69).

Није било проблема у дуелу против домаћина. Већ после прве четвртине Звезда је имала сигурну предност головима Басаре и Вукићевића, а у другом периоду игре је победник био познат. Суботић, Радовић, Семан и Басара су донели 6:1, Естеба Прат са пет метара је постигао први гол за свој тим.

У наставку, све је ишло својим током, у Звездином ритму. Гајић, Васић, Радовић и Суботић су били стрелци, Рока је погодио за Медитерани. А у последњем кварталу, Милојевић и Корес су погодили на обе стране, да би Суботић са два гола поставио коначних 13:3.

Суботић је са 4 гола био најефикаснији, Радовић и Басара су постигли по 2, Вукићевић, Семан, Гајић, Васић и Милојевић по један.

Жреб за друго коло квалификација нас очекује ускоро, а утакмице су на програму од 28.октобра.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МЕДИТЕРАНИ 13:3 (2:0, 4:1, 4:1, 3:1)
Барселона, базен: „Хосеп Валес“. Судије: Матан Шварц (Израел) и Драган Стампалија (Хрватска). Петерци: Црвена звезда 2(2), Медитерани 2(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић, Гајић 1, Марковић, Суботић 4, Васић 1(1), Гавриловић, Басара 2, Вукићевић 1, Семан 1, Милојевић 1, Радовић 2(1), Ивановић. Тренер: Дејан Савић

МЕДИТЕРАНИ: Матаредона, Гарсија Ернандез, Линарес, Естевез, Прат Естеба 1(1), Корес 1, Рока 1, Кует, Радић, Перез Родригез, Пуејо, Серано, Ортега. Тренер: Никос Делијанис

The post Црвена звезда са стопроцентним учинком у Барселони appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment