Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Црвено-бели на Бановом брду оверавају јесењу титулу!!!

Након рутинске победе над екипом Младости из Лучана, фудбалере Црвене звезде очекује заостали меч седмог кола Моцарт Суперлиге Србије, где ће сутра од 18 часова и 45 минута у малом градском дербију гостовати екипи Чукаричког на Бановом брду.

Дуел градских ривала предвиђен да се одигра по врелом августовском сунцу пролонгиран због жеље да црвено-бели што одморнији дочекају плеј-оф за Лигу Шампиона, напокон ће бити одигран.

,,Брђани” су у нову сезону ушли са великим амбицијама и жељом да наставе свој резултатски раст, како у домаћим, тако и у европским такмичењима.
У сврху постизања зацртаних циљева и подизања ,,лествице”, ангажован је некадашњи фудбалер шампионске генерације требињског Леотара, Душан Керкез, који је са успехом предводио екипу кипарског АЕЛ-а из Лимасола са којом је имао запажене резултате.
Док је склопљен респектабилан и јако талентован састав за услове српског фудбала.

Иако је сезона отворена убедљивим поразом од екипе ТСЦ-а на Бановом брду (4:1), може се рећи да су ,,Брђани” месец јул запамтили по лепом.
Поред три везана тријумфа у Моцарт Суперлиги Србије, где су редом падали Нови Пазар (2:1) и Младост ГАТ (2:0) у гостима, те екипа Напретка на Бановом брду (1:0), успешно су отворене и квалификације за овогодишње издање Лиге Конференција, где су ,,Брђани” били бољи у оба меча од екипе Расинга из Луксембурга (4:1 и 4:0), заказавши дуел са холандским великаном екипом Твентеа.
Холанђани су се показали као непремостива препрека у овом моменту за млади и талентовани тим Чукаричког.
У оба меча Твенте је био бољи и искуснији ривал што је знао да материјализује, па је већ након првог меча било јасно да је питање путника у нареду рунду решено дуелом у Београду који је холандски тим решио у своју корист (3:1) и да ће реванш у Холандији бити само формалност.
Мада ни тада ништа нису препустили случају него су београдску победу ,,потврдили” и на домаћем терену, славивши још убедљивије него у првом мечу (4:1).
Чукарички је у међувремену током августа одиграо и три меча у домаћем шампионату, остваривши победу против Спартака из Суботице (2:0), реми у Крагујевцу против екипе Радничког 1923 (1:1), те пораз од Колубаре у Лазаревцу (3:2).
Након утакмице у Лазаревцу, Чукарички се вратио на победнички колосек, па је у наредних шест кола остварио пет победа, Младост Лучани (3:1) , Радник (4:0) , Војводина(2:0) , Вождовац (3:0)  и Јавор (3:0), уз реми против екипе Радничког из Ниша (2:2) на повратничком дебију некадашњег тренера, харизматичног Ненада Лалатовића. Да би серију добрих резултата прекинуо пораз од екипе Партизана која је славила са 3:2.
Након пораза од вицешампиона, екипа Чукаричког отворила је такмичење у националном Купу, где је у 1/16 финала била боља од прволигаша, екипе Златибор Чајетине са 2:0.
Да би у претходне две недеље ,,Брђани” везали три ремија, против ТСЦ-а (1:1), Новог Пазара (2:2) и Напретка (0:0).
И може се рећи да имају мању кризу резултата пред долазак шампиона.

Тренер фудбалера Чукаричког Душан Керкез изјавио је данас пред првенствени дуел са Црвеном звездом да његовој екипи неће недостајати мотивације и да се нада позитивном резултату против шампиона.

– Пред нама је захтевна утакмица. Мотивација неће изостати, желимо да одиграмо на високом нивоу – рекао је Керкез.

Керкез је додао и да жели да његова екипа пресече негативни низ у дуелима против Звезде.

– Традиција је ту да се руши. Црвена звезда има одличну екипу са још бољим појединцима, са друге стране сматрам да и ми имамо квалитет да одиграмо добру утакмицу.

Он је рекао и да ће се Чукарички трудити да неутралише индивидуални квалитет Звезде.

– Увек волим да покушамо да наметнемо неки наш план, али не зависи ни увек од Чукаричког. Морамо некада и затворено да играмо. По мени модеран фудбал не може увек исто да се игра, само високи пресинг, отворено, мора некада да се стане на лопту, да се екипа одмори.-закључио је тренер Чукаричког.

Екипа Чукаричког након седамнаест одиграних кола, где су остварили девет победа, пет ремија, уз три пораза, заузима четврту позицију са 32 освојена бода, уз гол разлику 33:18.
Екипу предводе новајлија Мохамед Бадамоси са девет постигнутих голова, прате га Ђорђе Ивановић са пет постигнутих голова, искусни Марко Доцић са четири, те Ибрахима Ендијае са три првенствена гола.

За очекивати је да Душан Керкез црвено-белима супростави следећих једанаест:

Мићовић- Стевановић, Дрезгић, Ковачевић, Тошић- Сисоко, Ковач- Овусу, Ивановић, Ендијае- Бадамоси

Фудбалери Црвене звезде и Чукаричког до сада су одиграли 62 утакмице у свим такмичењима.
Звезда је славила на 49 сусрета, четири пута је било нерешено, док је девет пута победу однео Чукарички, уз укупну гол разлику 148:48, у корист црвено-белих.
Последња утакмица против екипе са Бановог брда је одиграна у оквиру трећег кола плеј-офа претходне сезоне на стадиону „Рајко Митић“, а црвено-бели су уписали победу минималним резултатом, поготком Ел Фарду Бена.

Са друге стране фудбалери нашег шампиона желе да још једним тријумфом потврде доминацију у дуелима са градским ривалом са Бановог брда и да украсе јесењу титулу победом у малом градском дербију.
Победа над екипом лучанске Младости вратила је црвено-беле на победнички колосек након пораза у последњем колу Лиге Европе, од екипе Монака.
Па сад пуни самопоуздања путују на Баново брдо и поред кадровских проблема, изазваних стомачним вирусом, желе да победама у последња два меча јесењег украсе полусезону у Моцарт Суперлиги Србије.

Пред дуел са екипом Чукаричког, шеф стручног штаба Црвене звезде, Милош Милојевић, изнео је своја очекивања.

– Чукарички је у малом паду резултата, али има добар тренд игре, квалитетна су екипа са сјајним играчим кадром и посебним талентом у офанзиви. Имали су несрећу да не остваре повољан резултат на неколико утакмица, али у припреми меча им указујемо максимално поштовање и спремамо се за сусрет, не гледајући њихову тренутну форму – почео је Милојевић.

 За екипу Чукаричког као позајмљен играч Црвене звезде, наступа млади Владимир Лучић.

 – Лучић је квалитетан играч, игра у доброј екипи и дефинитивно је момак на кога треба да обратимо пажњу. У конкуренцији је на позицији где имамо највише играча и морали смо да будемо реални и свесни да је њему најбитнија минутажа и то да константно игра. Он то сјајно користи у Чукаричком, а за даље ћемо видети кад се заврши сезона.

 Поново је Милојевић похвалио талентованог Јована Мијатовића.

 – Видећемо да ли ће Мијатовић почети, али разговарали смо и изузетно сам задовољан односом, радом и талентом који показује. Ако буде радио као до сад и исправљао оно што треба, добиће подршку од свих у стручном штабу. Сматрам да треба да се фокусира само на први тим, да се бори за пет или 50 минута и да у том случају награда за њега, нас и навијаче неће изостати. 

Здравствени билтен није најсјајнији, али Милојевић верује да ће све бити у реду до почетка меча.

 – Имамо неколико играча који су имали проблем са стомачним вирусом, али је ситуација све боља. Имамо дан и по до почетка утакмице и мислим да ће све да буде у реду са играчима који су имали проблем. 

 Постоји дилема Саного или Мијаиловић.

 – Када је то у питању, увек гледамо ко је тренутно у бољој форми, јер су и Мијаиловић и Саного квалитетни играчи. Знамо шта Саного може кад је спреман и прво је било питање да ли ће уопште играти до краја сезоне, али ево, већ тренира са нама. Можда није за 90 минута у овом моменту, али је играч који нам много значи.

 Милојевић истиче да је фокусиран искључиво на игру своје екипе.

 – Не коментаришем суђење, јер се не бавим факторима на које не могу да утичем. Не желим томе да посвећујем пажњу. Усмерен сам на нас, да одиграмо максимално озбиљну утакмицу и да ангажовано одрадимо све захтеве и приступимо мечу као да је први, а не претпоследњи у овом делу сезоне. Морамо да заборавимо психолошки умор и да дамо све од себе да победимо утакмицу. 

 За крај наглашава да су циљеви у Црвеној звезди увек највећи.

 – Задовољан сам бодовним салдом који смо остварили у лиги, поготово ако се узме у обзир да смо од 11 утакмица, свега три имали код куће и осам на гостовању, а то уопште није лако. Ако неко мисли да јесте, онда се вара. Мислим да смо у многим утакмицама могли да пружимо бољу игру, али било је мечева где смо били веома добри. Свесни смо тога, али увек себи постављамо највише циљеве, тако да, желимо да унапређујемо и резултат, и игру, и играче. Знамо где смо и шта смо и добро је што имамо тренд резултата, који ћемо, надам се, наставити против Чукаричког – подвукао је Милојевић.

Главни судија меча између Чукаричког и Црвене звезде биће Срђан Јовановић.
Крај аут линија биће Урош Стојковић и Милан Михајловић.
Делегат меча биће Велибор Нововић.
У ВАР соби ће седети Момчило Марковић и Милош Караџић.

Директан пренос утакмице између екипе Чукаричког и Црвене звезде, можете да пратите на телевизији Аренаспорт Премиум 1, са почетком од 18 часова и 45 минута.

Повезане вести

Leave a Comment