Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Бонус за понос

Током јесени, укупно осам фудбалера који према правилнику ФСС-а спадају у бонусе је наступало за Црвену звезду, с тим да су биланс младих фудбалера појачали и талентовани интернационалци – Иракли Азаров и Јегор Пруцев.

Иако према годинама спада у бонусе, млади Страхиња Ераковић се издвојио као један од најбољих фудбалера Црвене звезде и централна фигура у одбрани нашег тима. Сјајне партије током јесени крунисао је позивом да буде део репрезентације Србије на Светском првенству у Катару, па се тако уз Борјана и Букарија који су представљали Канаду и Гану, нашао међу одабраним суперлигашким играчима који су имали ту част да се нађу на највећој фудбалској смотри. Током јесени, наступио је на 27 од 30 утакмица Црвене звезде и уписао две асистенције, када је демонстрирао да једнако успешно може да покрива и позицију десног бека.

И Стефан Митровић је бонус према годинама, али је такође и он оставио утисак да би се, без обзира на то, нашао у тиму Црвене звезде у готово свим важним утакмицама. Разлика коју је правио на европским мечевима је показала да Звезда има јаку будућност у лику и делу брзоногог Митровића, а гол против Ференцвароша у Мађарској је један од најлепших у овој полусезони, без дилеме. Митровић је на 22 меча постигао пет голова уз две уписане асистенције. Од доласка у Звезду је пропустио само три утакмице, идентично као Ераковић.

На једноцифреној броју наступа остали су – Никола Станковић, Јован Мијатовић, Стефан Лековић, Немања Мотика и Вук Богдановић, као и Владимир Лучић који је у међувремену отишао на позајмицу у Чукарички. С обзиром на то да су странци – Иракли Азаров и Јегор Пруцев, према правилнику не спадају у бонусе, али гледе година то свакако јесу, тако да је закључак да је Звезда током јесени користила чак 10 фудбалера млађих од 21 године.

УЧИНАК БОНУСА:

1. Страхиња Ераковић (2001) – 27 утакмица и 2 асистенције
2. Стефан Митровић (2002) – 22 утакмице, 5 голова и 2 асистенције
3. Никола Станковић (2003) – 7 утакмица и 1 асистенција
4. Иракли Азаров (2002) – 7 утакмица
5. Јован Мијатовић (2005) – 5 утакмица и 1 асистенција
6. Стефан Лековић (2004) – 3 утакмице
7. Немања Мотика (2003) – 2 утакмице
8. Вук Богдановић (2002) – 2 утакмице
9. Владимир Лучић (2002) – 2 утакмице
10. Јегор Пруцев (2002) – 1 утакмица

The post Бонус за понос appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment