Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Омладинци “петардом” покорили Шпанију

Јуниори Црвене звезде су савладали екипу “White Falcons Future” резултатом 5:2 у оквиру трећег кола групне фазе међународног такмичења “Ал Абтал”. Још једном је најстарија селекција нашег клуба показала силу на дуелу са иностраним противницима, а мрежу арапског представника су погађали Стефан Миладиновић, који је постигао хет-трик, док су Матеја Радоњић и Лука Лечић по једном затресли мрежу ривала.

White Falcons Future – Црвена звезда 2:5 (1:2)

Стадион: “Камбрилис тренажни камп”.

Стрелци: Хасан Факихи у 19. и 52. минуту за White Falcons Future, а Миладиновић у 1, 18. и 56, Радојић у 62. и Лечић у 82. минуту за Црвену звезду.

Жути: С. Миладиновић, Видојевић (Црвена звезда).

Црвена звезда: Лаиновић, Недељковић (од 46. Матић), Лечић, Видојевић, Мимовић, Мајсторовић (од 64. Цветковић), Ћебић, Радоњић, Миладиновић, Стојсављевић (од 46. Бошковић), Брајић (од 75. Никчевић).

White Falcons Future: Алдурихим, Абдулквад, Алрифал, Алдаре (од 55. Абудлазиз), Абдулразак, Сумаили, Факихи, Алкудаир (од 71. Хусеин), Албакхаит (од 71. Осама), Калифа, Албиши.

Одлично су отворили утакмицу црвено-бели и дошли до предности већ у првом минуту. Радоњић је одлично шутирао са ивице казненог простора, а након одбитка одлично реагује Стефан Миладиновић и резантним шутем шаље лопту у мрежу. У 18. минуту на семафору је стајало 2:0 у корист Звезде. Феноменално је Радоњић одузео лопту противнику на средини терена, препустио је Мајсторовићу који је сјајним додавањем “избацио” Миладиновића у ситуацији један на један. Рутински је завршио брзоноги крилни нападач акцију поготком у даљи угао. Упркос доброј игри ривал је после једног минута смањио предност голом Хасана Факихија.

У наставку игре екипа из Саудијске Арабије је успела да изједначи резултат, а стрелац је поново био Факихи у 52. минуту. Нису се предавали, нити оклевали да дођу поново до вођства изабраници Зорана Рендулића, а предност је била поново на нашој страни у 56. минуту. Мимовић је центрирао лопту са левог бока намењену за Брајића, а лошу процену голмана “Белих соколова” поново је искористио Миладиновић спаковавши одбијену лопту у празну мрежу за хет-трик. Наставио се меч са опасним нападима Црвене звезде који су пристизали са обе стране, а веома убрзо на листу стрелца уписао се и Матеја Радоњић. Поново је расположени Мимовић одузео лопту крај леве аут линије, ушао у шеснаестерац и упослио Радоњића који је веома прецизним ударцем “провукао” лопту поред два играча домаћих и повисио на 4:2. Коначан резултат је прогласио Лука Лечић после корнера који је извео Миладиновић у 82. минуту. Лоша реакција у шеснаестерцу екипе из Саудијске Арабије је била одлична прилика за Лечића који се поклонио и главом прогласио “петарду” омладинске селекције Звезде у Шпанији.

The post Омладинци “петардом” покорили Шпанију appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment