Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда обрадовала малишане из Института за онкологију и радиологију Србије

Делегација Црвене звезде предвођена председником Светозаром Мијаиловићем је посетила Институт за онкологију и радиологију Србије и најмлађима поделила поклоне које је наш клуб припремио за њих.

Наш клуб годинама има одличну са сарадњу са институцијом у којој се малишани лече, а задовољство због поновне посете је истакла Милева Личина – извршни директор Удружења „Увек са децом“.

„Увек са децом“ је име које смо добили 1991. у неким тешким временима и често кажемо да су људи који су тада то име изабрали били визионари, јер ми смо стварно увек са децом. На разне начине помажемо деци. Током протеклог времена колико постојимо јављале су се разне потребе, али сада свакако највише помажемо деци и њиховим породицама. Имамо неколико пројеката на којима радимо, један од њих је родитељски кутак, бесплатан боравак за децу са породицама које се лече на Институту, а нису на стационарном лечењу. Други пројекат је „Да моја коса буде твоја коса“, наши грађани донирају косу, а ми затим плаћамо израду перике. До сада смо направили 40 перика и мислимо да је то један од најхуманијих пројеката који је директно усмерен ка деци, јер њихова радост када добију перику и изгледају као некад, не може да се опише, то мора да се доживи. Поред тога, наравно, помажемо и породицама које имају социјално нешто лошији статус, пружамо им подршку током лечења на разне начине, али имамо један диван пројекат који смо започели у септембру месецу, а он се зове „Деца и млади немају граница“ и он је намењен свима онима који су старији од 18 година а током живота су се лечили на онкологији и са њима ради психолог. Говоримо углавном о студентима, али та деца, односно млади људи после у систему не буду довољно препознати. На много поља радимо, поносни смо и срећни што можемо да помажемо другима, јер највећи број нас који јесмо увек у удружењу са децом су родитељи чија су се деца некада на истом месту лечила. Фудбалски клуб Црвена звезда је наш дугогодишњи верни пријатељ, хвала вам што нам увек помажете, то је од непроцењиве важности. Сви ми имамо свој део, али сада због корона вируса нисмо у могућности да нашој деци доведемо, људе који они воле, певаче, спортисте које би желели да виде. Црвена звезда се увек одазвала на сваки наш позив за помоћ и подршку, непроцењива је то вредност – истакла је Милева Личина.

Председник нашег клуба Светозар Мијаиловић је још једном напоменуо да је изузетно важно пружити помоћ и искористио прилику да позове све људе добре воље да се укључе.

Звезда је опредељена да се увек укључује у овакве и сличне акције подршке деци, пре свега. Ово је само један мали гест пажње да деца која су оболела од ове тешке болести лакше преброде све тешкоће и да уз докторску терапију и ова димензија има значаја за њихово здрављење и укључење у нормалне токове живота. Апсолутно свака активност која се одвија везана је за спорт, којим се Црвена звезда бави, али на овај начин хоће да помогне и реко бих да подстакне и друге да се на укључе и пруже подршку онима којима је потребна – поручио је Светозар Мијаиловић.

Лејла Париповић начелник стационара службе за педијатријску онкологију је нагласила да посета Црвене звезде увек изнова обрадује малишане

Овај вид подршке значи превасходно деци, која се овде лече дужи период и сваки долазак, давање поклона и уопште размишљање да неко мисли о њима и жели да им помогне њима пуно значи. У сваком случају то њихово дуготрајно лечење њима прође брже него што би прошло без оваквог вида подршке. Поклони, играчке и све оно што су сада добили од Црвене звезде њима пуно значи у оправку. Деца су од јутрос срећна. Знају да ће Црвена звезда доћи и донети пакетиће, тако да су од јутрос већ били еуфорични ишчекујући долазак и тренутак када ће отворити поклоне и видети шта сте им спремили. Имамо васпитаче, психолога и друге тимове који се више баве том социјалном бригом о деци. Трудимо се да бацимо акценат на терапију, али сигурно да су деца упућена у дешавања око Црвене звезде, фудбала и Светског првенства, то је нешто неминовно о чему смо сви причали ових дана – рекла је Лејла Париповић.

The post Звезда обрадовала малишане из Института за онкологију и радиологију Србије appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment