Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Катаи Звездин играч године

Добро је позната чињеница да дрес Црвене звезде носе маестрални фудбалери и да је навијачима заиста тешко да изаберу свог миљеника. У анкети спороведеној на клупској апликацији наш дванаести играч је изгласао Александра Катаија за најбољег играча у 2022. години.

Када неко спомене име Александар Катаи прва асоцијација јесте магија. Видели смо популарног Салета безброј пута у дресу Црвене звезде како посипа чаролију на травнатој површини, како Маракане, тако и многих других стадиона на којима је играо наш клуб. Предњачио је супериорни дриблер ове календарске године, носио Звезду до успеха, једноставно уживао док игра фудбал. Претходне сезоне постигао је чак 33 гола и одиграо своју најефикаснију такмичарску годину, те му је припала ласкава награда “Бора Костић” која се додељује најбољем стрелцу Црвене звезде у сезони. Јесен иза нас је такође обележена од стране “мађионичара у копачкама” који је тренутно најефикаснији играч у црвено-белом тиму. Голови, асистенције, лепршава игра, дриблинзи, продори…. све то нам је омогућио Александар Катаи и на тај начин нас је доводио до делиријума. Нема сумње да су му управо из тог разлога навијачи захвални за 12. дуплу круну и многе извојеване европске победе. Са невероватних 610 гласова Катаи је изабран за најбољег играча нашег клуба у 2022. години.

Одмах иза Магика титулу вицешампиона заузео је млади штопер Страхиња Ераковић са 467 гласова. Звездино дете је прерасло у прекаљеног дефанзивца што смо могли да видимо на међународним сусретима где је Ераковић играо као од “шале” и носио се са прекаљеним нападачима. Био је један од најстандарнијих у нашој екипи, покривао позиције штопера и бека. У ситуацијама када је био ближе голу низао је асистенције, а круна напорног рада дошла је у виду позива на Светско првенство. Момак рођен 2001. године је био део највеће смотре фудбала на свету, а нема сумње да је ово тек почетак његове феноменалне каријере.

Трећа позиција дошла је у руке увек сигурног чувара мреже Црвене звезде – Милана Борјана. Голман рођен у Книну је синоним за лидерство, истрајност и победе. Наш клуб је на челу са искусним капитеном поставио бедем на голу, безброј пута сачувао мрежу моћним интервенцијама и парадама. Без дилеме је Борјан дубоко у грудима свих заљубљеника у црвено-беле боје, те га је подржало 396 навијача нашег клуба. На сјајну 2022. годину и велики број подвига са Звездом, прекаљени голман је употпунио учеством на Мундијалу. Такође, летос је Милан Борјан продужио уговор са Звездом и на жељу свих људи који воле Црвену звезду завршиће каријеру на адреси Љутице Богдана.

Гелор Канга је са 327 гласова понео четврту позицију у трци за играча године. Колико пута нас је само Канга обрадовао током актуелне и минуле сезоне, тешко би могли да избројимо на прсте обе руке. Евро гол, па нови атрактиван погодак и онда још једна мајсторија са дистанце. У персоналном стилу, само њему познатом Канга игра са посебном мотивацијом у дресу Црвене звезде. Нема дилеме да ће омалени Габонац и наредних година командовати везним редом нашег клуба, с обзиром да је недавно продужио уговор са вољеним клубом.

Тренутно најбољег асистента наше екипе – Мирка Иванића је подржало 285 звездаша, те је пета позција припала фудбалеру рођеном у Бачком Јарку. Од када је стигао у Црвену звезду ланеним корацима је ушетао у срца свих навијача. Одиграо је троцифрен број мечева, добио награду “Бора Костић” у сезони 2020/21, погађао у Лиги Европе. Иако је њему припало последње место нема дилеме да је Мирко један од најбољих фудбалера наше екипе.

The post Катаи Звездин играч године appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment