Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Гранитна одбрана Звезде са Милуновићем и Ераковићем

Када се дефанзивни сегмент игре сведе у бројке Црвена звезда је јесењи део шампионата одиграла на феноменалан начин, а томе сведочи само седам примљених голова у Суперлиги Србије. Велике заслуге за тај статистички параметар иду у руке штоперима нашег клуба Немањи Милуновићу и Страхињи Ераковићу који се доминатно издвајају по одбрамбеним параметрима у односу на остале дефанзивце.

Према подацима статистичке платформе Инстат високи штопер Немања Милуновић је најбољи централни бек домаћег првенства са индексом 250. Штопер Црвене звезде је био супериоран када је у питању дуел игра, те је освојио 11 окршаја са противничким нападачима што износи висока 72 процента. Ваздушна игра је специјалност Чачанина високог 195 сантиметара и ту је био заиста доминантан са 5 од 7 освојених. Сјајан тајминг при старту на противничког играча је нарочито био изражен код Немање Милуновића, а у процентима износи 62 посто. Такође, када је реч о одузетим лоптама без клизећег старта на нашој половини популарни Милун их је имао у просеку 2,4 по мечу. У офанзивном делу игре успео је да упути пет удараца према чуварима мреже других суперлигаша. Пас игра је била на јако високом нивоу код нашег штопера и износи 88 процената, док је дриблинг Звездиног дефанзивца био у рангу са нападачима и износи 78 посто.

Страхиња Ераковић је заузео другу позицију као најбољи штопер Суперлиге Србије у првом делу сезоне. Статистика је апсолутно на страни младог дефанзивца и његов укупан индекс износи 232. Забележио је репрезентативац Србије две асистенције ове јесени у ситуацијама када је играо на бековским позицијама, а кад су у питању успешна додавања са високих 91 посто је најбољи дефанзивац првенства у том сегменту игре. У дриблинзима је био успешан једнако као Немања Милуновић са 78 процената. Нема сумње да је момак који је начинио прве кораке фудбала у нашој академији довео дефанзиву до перфекности, а томе сведочи бројка од 63 процената добијених дуела, док је у скок игри остварио учинак од 67 посто. Исти проценат је био када су у питању стартови на лопту.

Нема дилеме да је штоперски тандем Милуновић и Ераковић гарант бедема испред нашег гола. Када томе додамо само седам примљених погодака у јесењем делу шампионата ове сезоне, Звезда дефинитивно има најбољу одбрану у домаћем првенству.

The post Гранитна одбрана Звезде са Милуновићем и Ераковићем appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment