Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновије

Ветерани организовали дружење за супруге некадашњих Звездиних асова

Ветерани Црвене звезде већ дуги низ година традиционално организују новогодишњу прославу у част легенди нашег клуба. Слављу су као по обичају и ове године као и свих претходних присуствовале супруге преминулих Звездиних фудбалера.

Традиционално новогодишње окупљање је организовано у просторијама стадиона „Рајко Митић“. Звездашком дружењу су осим припадница лепшег пола некадашњих Звездиних асова присуствовали и ветерани, који годинама показују да сећање на њихове саиграче који су нас нажалост напустили не бледи. Свечани ручак су својим присуством увеличали председник нашег клуба Светозар Мијаиловић, али и трећа Звездина звезда Драган Џајић.

Задовољство због традиционалног окупљања на Маракани је истакла Љиљана Павловић.

Ово је нешто најлепше што можемо да доживимо, поготово мислим на жене чији су мужеви преминули. Црвена звезда има традицију да позива и то је одавно тако, годинама. У почетку је то било мало скромније, радило се и о другом простору, али је сваке године све боље. Лепо се осећамо овде, као у својим кућама, увек имам велику жељу да присуствујем. Само једно дружење сам пропустила и због тога ми је жао. Атмосфера је одлична, фудбалери из те старе генерације су јако пријатни, друже се, као што су се чинили и током играчких каријера – рекла је Љиљана Павловић.

Припаднице лепшег пола је на Маракани угостио и почасни председник нашег клуба Драган Џајић.

Мислим да је ово један леп манир Црвене звезде и добро је да се пред скрај сваке године овим поводом окупљамо. Сви смо задовољни и сложни да ову традицију треба наставити, јер супругама наших бивших фудбалера буде драго да се присете свега онога што су преживљавале дуги низ година, гледајући мужеве који су играли на Звездином стадиону – истакао је Драган Џајић.

Ветерани Црвене звезде су се и ове године показали као велики џентлмени, а то је потврдила и Весна Николић.

Много нам значи окупљање које организују ветерани Црвене звезде. Некако имам утисак да је мој супруг још ту. Сваке године се дружимо крајем децембра, такође организују и излете за нас, превише нам то значи. С обзиром да сам скоро 50 година провела са мојим супругом, од 1972. године сам на стадиону. Доживљвам га као другу кућу, без обзира што је он престао да игра и после када је био тренер. Увек смо Маракану доживљавали као своју кућу. Када је почео да игра фудбал, он је у Звезди имао родитељски однос, јер није то само био однос играч-тренер већ отац-дете. Жене које су радиле у клубу су му биле као мајке, које су га јуриле да поједе јабуку или да после тренинга једе. То је остало усађено у нама, тако да смо стадион „Рајко Митић“ увек доживљавали као своју кућу – поручила је Весна Николић.

Радост због посета супруга некадашњих легендарних играча Црвене звезде није крио ни председник Светозар Мијаиловић.

Звезда је породица, а на овај начин изражава и поштовање према својим асовима, али и захвалност њховим породицама које су учествовале у своме ономе што су наши момци постизали на фудбалском терену. Овим окупљањем оживљавамо сећање на њих, али се поред тога и одаје захвалност супругама, које су биле уз своје мужеве током њихове фудбалске каријере и касније у животу. Поред тога сматрамо да се на овај начин одужујемо великанима нашег фудбалског клуба, али и шаљемо поруку актуелним играчима да ће Звезда увек бити њихова кућа, за њих и њихове породице. Наша секција ветерана, која успешно остварује разне акције помоћи, али и дружења, приказује Црвену звезду као доброг домаћина за некадашње и садашње чланове – закључио је Светозар Мијаиловић.

The post Ветерани организовали дружење за супруге некадашњих Звездиних асова appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment