Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Нико као Звезда у Европи

Црвена звезда је једини тим у топ 20 лига у Европи која нема пораз у првенственим мечевима када је реч о актуелној такмичарској години, што још једном говори у прилог доминације нашег клуба у домаћим оквирима.

На старту 2023. године, још три тима имала су импозантан учинак, без пораза, у домаћим оквирима, али су редом падали и ПСЖ, и Наполи и Панатинаикос који је поражен јуче од АЕК-а. Идентичним резултатом (1:0) је и Интер нанео пораз Наполију, док је ПСЖ изгубио са 3:1 од Ланса. Тако је Црвена звезда остала једини тим у топ 20 лига у Европи која нема пораз у првенственим мечевима, с обзиром на то да чета Милоша Милојевића има учинак од 17 победа и два ремија. Феноменална 53 бода, за десет више од првог пратиоца на табели, јасно говори о томе да је Звезда без прембца у Србији. Такође, на пола пута смо да поновимо успех из сезоне 2020/21 када је освојена једина титула без пораза. Тада смо под вођством Дејана Станковића на 38 утакмица остварили 35 победа, три меча су завршена без победника, а освојили смо 108 бодова, што је Звездин лични рекорд.

Изабранике Милоша Милојевића очекује још 18 утакмица до краја првенства и нема сумње да ће урадити све да постану једини шампион у топ 20 лига у Европи, који нема ниједан пораз.

Ипак, није Звезда једини тим у Европи без пораза у лиги, с обзиром на то да ни Карабаг (16 победа и два ремија), Хасперанж (13 победа и два ремија), Атлетик Ескаладес (осам победа и шест ремија) и ТНС (16 победа и три ремија), нису капитулирали и остали без бодова, али су лиге Азербејџана, Луксембурга, Андоре и Велса, далеко испод реномеа националног шампионата Србије. Опет, када би се Звезда и поредила са поменутим тимовима, екипа смо са највише победа међу њима…

The post Нико као Звезда у Европи appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment