Moja Crvena Zvezda
Važne vestiВажноКошаркаНајновије

Црвена-звезда Меридианбет десеткована није издржала, пораз од Реала

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет изгубили су на свом паркеру од Реал Мадрида резултатом 59:79 (16:25, 18:13, 17:19, 8:22) у оквиру првог меча дуплог кола Евролиге. Црвено-бели су парирали готово 3 четвртине, међутим за цео меч нису имали снаге у изузетно ослабљеном саставу.

Најефикаснији у десеткованој екипи Црвене звезде Мериданбет био је Недовић са 18, док је Петрушев убацио 17.

Лоше отварање утакмице наше прве петорке која није успела да пронађе своју игру, те су гости рано дошли до озбиљније предности (5:12). Велику енергију нашим играчима доноси улазак у игру Недовића који постиже две брзе тројке, а затим и поене са слободних бацања (13:14). Црвено-бели су ипак лоше одиграли завршницу деонице те је заостатак био велик (16:25).

Гости врло брзо долазе до двоцифрене предности (17:31). Од овог тренутка Звезда је заиграла доста боље пре свега у одбрани, док је напад предводио сјајни Недовић, те се разлика постепено топила. Црвено-бели су преко тројки Недовића и Петрушева, уз кошеве одличног Кузмића, направили серију 15:5 којом су се вратили на заостатак од само два поседа (32:36). Резултат на полувремену је био 34:38.

Најефикаснији у овом делу меча је био Недовић са 14 поена (4 тројке). Пратио га је Петеушев који је уписао 8 поена, док је Марковић попунио све статистичке колоне уписавши 5 поена уз 4 скока и 7 асистенција.

Друго полувреме кошаркаши Звезде отварају перфектно серијом 8:0, којом стижу до првог вођства на мечу (42:38). Гости су успели да зауставе овај налет наше екипе, те су се брзо вратили (47:47). Од тог момента Реал прави серију 10:2, пре свега захваљујући Едију Таваресу који је био ноћна мора за наше центре. У последњу деоницу се ушло при резултату (51:57).

Мадриђани су наставили са сјајном игром у последњој четвртини, Таварес је наставио да доминира, што је резултирало још већом разликом и убедљивом победом гостију (59:79).

КК Црвена звезда Меридианбет: Холанд, Лазаревић 2, Митровић, Лазић, Добрић 11, Радуљица, Илић, Недовић 18, Марковић 5, Кузмић 6, Петрушев 17;

Реал: Муса 19, Таварес 17…

Тренер КК Црвена звезда Меридианбет Душко Ивановић:

“ Кључни моменат је био кад смо имали разлику, кад су нам дали две тројке лагане. Престали смо да играмо, изгубили смо идеје. То је Мадрид искористио. Кад су једном узели предност, више нисмо могли да се вратимо. Ово је екипа коју ми имамо, три играча су могла да играју са лоптом. Недовић, Марковић и Добрић. Остали могу, али не знају да играју пик ен рол. Недовић је то искористио кад је могао, онда смо стали. Марковић није могао више. Не могу да критикујем своје играче”.

Реал је имао знатно већи број скокова.

“Они су мало виши од нас, прво. Друго, нисмо добро заграђивали. Таварес је узео велики број скокова. Није то била разлика. Ми смо изгубили јер смо код резултата кад смо имали предност, одиграли две-три лоше одбране. То није грешка играча, то је моја грешка”.

Црвено-беле већ за два дана очекује нови меч у оквиру дуплог кола Евролиге против Монака на свом терену. Регионална лига се наставља 15. јануара у Подгорици где ће наша екипа одмерити снаге са тимом Будућности.

Извор: сајт КК Црвена звезда

Повезане вести

4 comments

krvavi zvezdas-DE јан 11, 2023 at 08:11

JOŠ LAKŠE ĆE DA NAS DOBIJE MONAKO I TO ĆE DA BUDE SA 3O RAZLIKE

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 11, 2023 at 08:10

DOBRO SMO I PROŠLI,IPAK NIJE BILO NI TEORIJE DA POBEDIMO SA DVA POLU IGRAČA I 10 CEPANICA

Reply
Milovan јан 12, 2023 at 12:27

Proslu sezonu su ove tzv. cepanice osvojile 3 trofeja ispred Partizana. Pitanje za ovog tzv. Zvezdasa je koliko cepanica imaju kosarkasi Partizana i ostale ekipe ABA lige?

Reply
Vladimir850 јан 13, 2023 at 05:17

Čovek je klasičan mrzitelj Zvezde koji samo čeka priliku da napise 100 negativnih komentara na nekoj od utakmica. Rasterao je sve prave Zvezdaše sa ovog foruma i svađa se sa samim sobom. Koliko poznaje sport vidi se u njegovoj proceni za rezultat protiv Monaka, a iste te cepanice su u ozbiljnoj borbi za top 8 u nikad jačoj i nikad izjednačenijoj El

Reply

Leave a Comment