Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Црвена звезда – Нефчи 1:0 (1:0)

Настављају фудбалери Црвене звезде да побеђују на припремама у Анталији, а овог пута савладана је екипа Нефчија резултатом 1:0, поготком Немање Мотике на старту меча.

Црвена звезда – Нефчи 1:0 (1:0)

Стадион: “СЦ Калиста”, Анталија, Турска.

Стрелац: Мотика у 4. минуту.

Црвена звезда: Борјан (од 46. Васиљевић), Гобељић (од 46. Л. Николић), Панков (од 60. Лековић), Милуновић (од 60. Ераковић), Родић (од 60. Азаров), Мијаиловић (од 46. Саного), Срнић (од 46. В. Николић), Кангва (од 60. Крстичић), Мотика (од 60. Митуљикић), Митровић (од 60. Пруцев), Мијатовић (од 46. Ибрахим).

Нефчи: Бркић, Квирквелиа, Хагхверди, Станковић, Ата, Алијев, Сајеф, Зулфугарли, Махмудов, Доњох, Богомолски.

Играли су још: Булудов, Орујов, Челик, Гурбанов, Асгаров, Арвеладзе, Родгирес, Лебон, Салијански.

Упркос тешким ногама и умору који је присутан међу фудбалерима Црвене звезде, од старта меча деловали смо полетно, те смо до поготка дошли већ у четвртом минуту, а главни актер био је Немања Мотика. Он је прво одузео лопту на средини терена после чега је уследила брза транзиција наших првотимаца када је Кангва са десног бока из другог покушаја успео да одигра повратни пас за Мотику, а он прецизно, са ивице казненог простора, погодио даљи угао Бркићевог гола. Могао је млади репрезентативац Србије до новог гола у 11. минуту, када је одлично дриблао по десном боку и ушао у средину, након дијагонале Панкова, али је из пада гађао поред стативе.

Звезда је наставила да контролише дешавања на терену,а Мијаиловићев ударац са дистанце у 17. минуту завшрио је тик поред стативе Нефчија. Неколико минута касније, покушали су и Кангва и Митровић, у моментима када се одбрана Нечфија спустила ниско, да са дистанце угрозе Бркића, али фалило је више прецизности при ударцима. Гости су први пут запретили у 31. минуту после прекида када је Станковић умало матирао Борјана.

Наставио је Мотика да бива централна фигура првог полувремена, па је тако као извођач корнера одлично центрирао у неколико наврата, а посебно је то био случај у 41. минуту када је Милуновић главао гађао у руке Бркића, после чега је и наш ривал запретио на сличан начин, али ни Богомолски се није уписао у стрелце.

На старту другог полувремена, иста слика као и у првих 45 минута где је Звезда доминирала кроз посед и желела да удвостручи предност. Мало је фалило да се то деси у 51. минуту када је Кангва гађао из слободног ударца, а Бркић крајњим напорима успео да одбрани. Минут касније је поново Бркић спасао екипу Нефчија, када је Кангва упослио Митровића, он “заролао” лопту па је пребацио на десну ногу и гађао даљи угао, али је чувар мреже ривала био на висини задатка. Наставиле су да се ређају шансе, а поново је Кангва био тај који је могао да пресуди ривалу. После корнера који је уследио након шута Митровића, Панков је главом спустио лопту у петерац, међутим, као да је Кангва није очекивао, па је пребацио гол. Звезда је по минуту правила изгледне прилике, па је тако и у 54, по десном боку прошао Гобељић, који је носио капитенску траку по изласку Борјана, и оштро центрирао за Ибрахима чији је ударац главом успео да заустави Бркић.

Нову прилику имао је Кангва у 60. минуту када је Мотика желео да му узврати асистенцију након грешке Станковића, али је расположени везиста гађао поред стативе са десетак метара. Опасни су били по боковима – Пруцев и Митуљикић, па смо тако умало удвостручили предност после комбинације њих двојице. Претио је и дефанзивац Николић у 76. минуту ударцем са дистанце, али је гађао левом ногом преко гола. Минут касније је и Лековић после прекида био највиши у скоку, међутим лопта је завршила тик поред стативе. Мало је фалило да Нефчи дође до изједначења у 87. минуту када је Салијански скочио у петерцу, Васиљевић остао укопан, али лопта отишла преко гола.

The post Црвена звезда – Нефчи 1:0 (1:0) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

krvavi zvezdas-DE јан 20, 2023 at 08:44

SVAKO KO ČITA OVO NEKA ZAPAMTI: MOTIKA I MITROVIĆ NIKADA I NIGDE NEĆE IGRATI OSIM ZVEZDE I ČUKARIČKOG..ALI NIKADA..KAO NI MUSTAFA,OVAJ DESNI BEK NIKOLIĆ.OD MITULJIKIĆA SAM NAJVISE OČEKIVAO ALI ME RAZOČARAO I ON,JEDINI OD OMLADINACA MOZE DA BUDE NESTO LEKOVIĆ

Reply

Leave a Comment