Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

МВП против Вождовца – Мирко Иванић

Првотимци нашег клуба су декласирали Вождовац са 6:0 у оквиру 21. кола Суперлиге Србије, а као најбољи фудбалер на терену крова Тржног центра Стадион се издвојио Мирко Иванић који је према подацима статистичке платформе ИнСтат остварио индекс 274.

Писали смо о инспирацији Мирка Иванића на дуелима против Вождовца. Везиста рођен у Бачком Јарку је на свих седам последњих сусрета са “Змајевима” по једном погодио мрежу и на све то исто толико пута асистирао за погодак. На последњем гостовању Звезде у оквиру домаћег шампионата Иванић је једноставно уживао у фудбалу. Уписао се у листу стрелаца у финишу утакмице и његов пас је претворен у погодак када је лопту до мреже спровео Александар Катаи.

Играо се 24. минут када смо видели маестрално додавање према Катаију. Сложиће се сви да то не може свако да изведе, јер је Иванић из прве спољним делом копачке “избацио” Магика у стопостотну прилику. Иако је био леђима окренут голу противника, демонстирао је перфектан преглед игре и још једном доказао да поседује “очи на леђима”. Бројни покушаји су га делили да настави одличну статистику против Вождовца у виду погодака, а Алекс Виго и Кингс Кангва су спретно користили одбитке после удараца Иванића и успешно спроводили лопту до мреже у 64. и 77. минуту.

Ипак сам финиш меча је наградио Иванића за целокупан приказан перформанс на “Крову”. Извео је Вељко Николић ударац из угла, Марко Ракоњац био највиши у шеснаестерцу ривала, а Мирко Иванић је на другој стативи спретно реаговао и у ближи угао матирао Крунића за коначних 6:0.

Ако поделимо фудбалску игру на сегменте, у бројним се издвојио миљеник наших навијача. Пас игра је била малтене без грешке и у процентима код Иванића износи 90 посто, а од 70 послатих додавања чак 40 су била упућена у последњу трећину терена. Дуге и преносне лопте Иванић је слао изразито прецизно те је забележио максималан учинак. Највише је комбиновао са Катаијем и Азаровим, а интересантан податак јесте број прихваћених додавања која износе чак 75 што представља чињеницу да су саиграчи највише пута упослили Иванића на мечу.

Са два успешна дриблинга је остварио стопостотан учинак у том параметру, док је освојио шест од осам дуела у фази напада. Били смо сведоци гола Мирка Иванића главом на неким од претходних сусрета са Вождовцем, а овога пута освојио је два од два ваздушна окршаја са дефанзивцима домаћина. Уз то је два пута феноменално “прочитао игру” и пресекао додавања противника.

Некадашњи фудбалер Војводине и Бате Борисова је провео на терену 93 минута и дефинитивно остварио највећи индекс (274). Међутим, и остатак чете Милоша Милојевића је био на изузетно високом нивоу. Алекс Виго (269), Александар Катаи (267), Гелор Канга (264) и Иракли Азаров (262) су такође приказали сјајне партије и статистички били веома доминантни.

The post МВП против Вождовца – Мирко Иванић appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment