Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звездина рођенданска журка!!!

Физички и емотивно исцеђени црвено-бели, након победе у вечитом дербију, успели су да преброде још једно тешко гостовање и да се са нова три бода врате из Бачке Тополе, где су савладали трећепласирану екипу ТСЦ-а са 2:1, головима Александра Пешића, направивши лепу увертиру пред дуел са екипом Новог Пазара у оквиру 26. кола Моцарт Суперлиге Србије, који је на програму у недељу од 16 часова, када је заказано и славље поводом 78 рођендана Црвене звезде.

Иако је било и више него јасно да су се фудбалери актуелног шампиона физички и емотивно потрошили током 169. вечитог дербија, чињеница да нису успели да се опораве и освеже пред гостовање екипи ТСЦ-а, била је итекако видљива.
Ниједна екипа Моцарт Суперлиге није направила толико проблема лидеру током целе текуће сезоне, као фудбалери ТСЦ-а, који су у добром делу меча били равноправан, ако не и бољи ривал, па све и да је резултат био другачији тј. да су домаћи славили, не би било незаслужено. Међутим, суви квалитет и победнички менталитет шампиона, уз тренутак инспирације Александра Пешића, били су довољни да се сруши претендент на место које води у квалификације за Лигу Шампиона.

Следећи противник црвено-белима, који ће уједно увеличати рођенданско славље клуба, биће екипа Новог Пазара, која ове сезоне игра изнад свих очекивања, дошавши у ситуацију да буде један од најозбиљнијих кандидата за наступ на европској сцени који очекује српске клубове на јесен.

Након завршене полусезоне фудбалери Новог Пазара заузели су високо шесто место, оставивши утисак најпријатнијег изненађења јесењег дела шампионата где су до дуела управо против Црвене звезде били чак и лидери суперлигашког каравана, забележивши седам узастопних тријумфа након три почетна пораза. Да би наставили у истом ритму и да би се умешали у борбу за место које води у квалификације неког од европских такмичења, одговорни у редовима суперлигаша из Рашке области, дали су све од себе да током зимског прелазног рока додатно појачају клуб, како би били што конкурентнији за пролећне изазове који их очекују.
У ту сврху ангажовани су Милош Филиповић и Петар Ђуричковић из Колубаре. Василије Мијаиловић стигао је из београдског Бродарца, док је Самир Радовац дрес мостарског Вележа, заменио за плаво-бели Новог Пазара. Нуман Курдић је стигао из белгијског Моленбека, а Енсар Брунчевић из сингапурског Балестјера.
Док су клуб напустили Сеад Исламовић који је појачао екипу БАТЕ Борисова из Белорусије. Мустафа Мујезиновић каријеру наставља у Македонији у редовима Шкендије. Славко Дамјановић се отиснуо пут далеке Индије, где ће наступати за екипу АТК-а, док ће Стефан Лончар предводити прву линију одбране екипе Дебрецина.

Као и већина суперлигаша и фудбалери Новог Пазара за предстојећу полусезону припремали су се у Анталији, где су одиграли четири пријатељске утакмице, забележивши победу против Черномореца из Одесе (2:0) и три ремија. Против Рида и Капаза било је 0:0, док је меч против Вашаша завршен 1:1.
Иако су биле у питању припремне утакмице, у већем делу су изгледале као првенствене, тврде и неизвесне, што показују и резултати, што ће се испоставити као леп замајац пред пролећне првенствене битке.
Где су Пазарци до сад остварили четири победе против ТСЦ-а (2:1, Напретка (1:0), Младост ГАТ-а (1:0), Радничког 1923 (1:0), уз реми против Радничког из Ниша (0:0), те пораз од Спартака у Суботици (2:0).

Након двадесет и пет одиграних кола, екипа Новог Пазара забележила је тринаест победа, пет ремија и седам пораза, уз гол разлику 32:22, па тренутно заузима шесту позицију на табели са 44 освојена бода, два мање од Војводине која има утакмицу више, те пет од ТСЦ-а који се налази на четвртој позицији.
Екипу предводе Андрија Мајдевац са девет постигнутих погодака, Бојица Никчевић је додао шест уз две асистенције ка саиграчима, док је Милош Мијић постигао четири, уз четири асистенције, а млади Слободан Станојловић три првенствена гола.

Фудбалери Црвене звезде и Новог Пазара састали су се до сада осамнаест пута. Црвено-бели су славили шеснаест  пута, док је једну победу остварио Нови Пазар, а један дуел завршен је без победника.
Последњи првенствени дуел ове две екипе одигран у Рашкој, почетком септембра минуле године у оквиру једанаестог кола Моцарт Суперлиге, припао је црвено-белима који су славили са 2:1, головима Милана Родића и Александра Пешића.

За очекивати је да тренер Новог Пазара, Александар Станковић црвено-белима супростави следећих једанаест:

Кљајић – Пешукић, Рубежић, Јоксимовић, Јовић – Радовац, Момчиловић – Ергелаш, Мијић, Ђуричковић – Мадејевац

Са друге стране фудбалери Црвене звезде након победа над најближим пратиоцима, суверено корачају ка новој, шестој узастопној титули шампиона Србије, где ће сутра на прослави поводом 78 рођендана клуба, победном желети да украсе овај диван јубилеј. Биће то лепа прилика да неки од млађих фудбалера добију прилику да се у пуном сјају представе домаћој публици.

Пред дуел са екипом Новог Пазара тренер фудбалера Црвене звезде, Милош Милојевић, изнео је своја очекивања:

– Не очекујем да буде слично као кад смо играли у Новом Пазару, јер су другачије околности, али је свакако то ривал који нам је задао доста мука. Мислим да смо и на том мечу били доминантни, али нисмо искористили добре прилике у првом полувремену и зна се да је Нови Пазар неугодан на домаћем терену, те да буде веома тешко када постигну гол. Сва срећа, показали смо карактер и у надокнади дошли до победе. Желимо да ефектније и раније решавамо утакмице, али и то су слатки тријумфи – почео је Милојевић.

Млади Лековић је добио прилику на мечу против ТСЦ-а.

 – Као што сам причао и када није играо, треба пронаћи праве утакмице за њега како би стигао до форме и развијао се нормално, у смислу тога да нема осцилација и падова, који су карактеристични за тај период. Одиграо је коректну утакмицу, одговорио добро на задатке и има простора да игра још више.

Црвено-бели тренутно имају 18 бодова предности у односу на првог пратиоца на табели.

 – С једне стране нам је тешко због тога, али с друге није. Треба да буде једноставније у смислу тога да можемо да се опустимо, да не постоји стрес, већ да играмо квалитетнији фудбал и да ноге буду лакше. На нама је да у сваки меч уђемо максимално, до краја сезоне. 

Екипа је била енергетски испражњена у мечу са ТСЦ-ом, али је ипак победила.

 – Осетио сам и пре утакмице да енергетски нисмо били спремни, али не може то да се износи тек тако. Све зависи ко како гледа, моја визура је позитивна и желим да решавам мане. Ми смо победили, а нисмо били на максимуму и радије бих да тако тријумфујемо, него да будемо на максимуму и изгубимо. Била је то засићеност после дербија, пад енергије, тешко је играти на свака три дана, поготово за групу играча која је у Звезди дуго. То је пуњење и пражњење и осетите се као издувани балон, али надам се да ће против Новог Пазара бити боље, кроз припрему ми делује да хоће.

Мијаиловић пропушта дуел против Новог Пазара због картона.

 – Сем Мијаиловића који има картоне, сви други су на располагању. Здравствени билтен је добар, али вирус је проблем, сваког је ухватио, да ли мање или више…

Осврнуо се Милојевић и на квалитете наредног ривала.

 – Мајдевац зависи од добрих лопти саиграча из везног реда, центаршутева, храни се тиме. Нови Пазар је агресиван, има добру контру, морамо да зауставимо то и будемо паметни. Не мислим да ће окршај Борјан-Кљајић да буде кључан, али ће свако од њих гледати да уради најбоље за свој тим. 

Нада се млади стручњак доброј утакмици у недељу.

 – Надам се доброј игри и да она буде награђена головима, у смислу ефикасности. Желим да уживамо у фудбалу, да имамо мотив за сваку лопту и одбрану, тако да очекујем и надам се добром резултату.

 Александар Пешић је против ТСЦ-а у два наврата погађао мрежу ривала.

 – Не могу да лицитирам, волео бих да Пешић буде што ефикаснији, како због тима, тако и због њега. Међутим, не бирам стрелце, ко год да постигне гол – добро је.

Води се озбиљна и узбудљива борба за другу позицију у Суперлиги.

 – Прво коло у плеј-офу играмо са другопласираним и мислим да ће то на крају да буде вечити ривал. Ипак, постоји борба за другу позицију и мислим да то даје драж такмичењу, у смислу неизвесности – подвукао је Милојевић.

Главни судија меча између Црвене звезде и Новог Пазара биће Данило Николић, а помагаће му Чедомир Андрејић и Милоје Милићевић.
Четврти судија биће Јован Шегрт.
У ВАР соби ће седети Јелена Цветковић и Оливер Петровић.

Директан пренос утакмице са стадиона ,,Рајко Митић” између фудбалера Црвене звезде и Новог Пазара можете да пратите на програму телевизије Аренаспорт Премиум 1, са почетком у 16 часова.

Повезане вести

Leave a Comment