Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Тема дана | Помоћ свим члановима друштва је Звездина стална обавеза

У новом издању емисије “Тема дана” имаћете прилику да сазнате како је изгледала посета чланова Београдског удружења за помоћ особама са аутизмом нашем стадиону, која је организована поводом обележавања Светског дана аутизма.

Звезда је безброј пута показала да су сви чланови друштва од великог значаја за наш клуб. Председник нашег клуба Светозар Мијаиловић је са радошћу дочекао малишане и уручио црвено-беле поклоне, а поред тога су имали могућност да посете Музеј Црвене звезде, као и да обиђу стадион “Рајко Митић” у оквиру Маракана туре.

Црвена звезда има сталну обавезу и одговорност да све чланове друштва без обзира на здравствени статус прима и помаже им да се они упознају са оним што се овде дешава. На овај начин желимо да тој деци приредимо радост, јер колико сам успео да комуницирам са њима, углавном су звездаши који су дошли на наш стадион. Такође дајемо подстицај свима онима који би требали одговорно и са пуно пажње да се односе према особама са аутизмом. Велики је напор родитеља и деце, да им омогуће да се на одређен начин са својим способностима које поседују за разне области укључе у живот који заслужују. Надам се да ће им ова посета остати у лепом сећању и верујем да ће послужити као инспирација многима да на исти начин поступе – истакао је председник ФК Црвена звезда Светозар Мијаиловић.

Наш клуб се свакодневно труди да унапреди услове на стадиону, како би навијачи из свих друштвених слојева имали прилику да уживо бодре црвено-беле.

У оној мери у којој можемо пружамо услове и у самом објекту да се они осећају комфорно, све зависи од тога какве могућности имају да се на адекватан начин укључе у гледање Црвене звезде. Верујем да ће овакве посете и разгледање трофеја бити и за њих саме инспирација, видим да поседују уметничке квалитете, да ли сликарске или музичке, нешто што је изразито код њих, а уверили смо се да су нам даривали сјајне радове који се налазе на нашем стадиону – закључио је Светозар Мијаиловић.

Захвалност због пажње коју је Црвена звезда посветила Београдском удржењу за помоћ особама са аутизмом истакао је председник удружења.

Хвала вам што сте нас примили, наравно да нам свима позив много значи, како родитељима, тако и деци. Ово је нешто несвакидашње, поред свих наших редовних активности, ради се о лепом гесту као и могућност да се појавимо овде, прошетамо Звездиним стадионом. Наравно има доста нас који смо расли уз Звезду и навијали. Медији су све. Ми настојимо да се много појављујемо у медијима, јер је то једини начин да будемо видљиви у друштву. Ово је један од начина такође, много значи да и кроз Звездине спортске колективе будемо показани и приказани – истакао је Мирко Гојић, председник Боградског удружења за помоћ особама са аутизмом и додао:

Велики број нашег чланства су невербални чланови, настојали смо да у обилазак поведемо оне чланове који могу да препознају и којима ова посета заиста значи. Причали су, једва су чекали да дођу на Маракану. Ми имамо низ активности, али никада није довољно, сви видови помоћи у смислу да се прошире све те активности су увек пожељни, тако да сви који осећају и желе да помогну могу да контактирају удружење. Било би ми изузетно драго да овакве посете постану традиција и да будете уз нас – закључио је Мирко Гојић.

The post Тема дана | Помоћ свим члановима друштва је Звездина стална обавеза appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment