Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Сигурна победа црвено-белих на Новом Београду

Кошаркаши Црвене звезде победили су Мегу 87:78 (19:25, 17:26, 17:21, 15:25) у 24. колу АБА лиге.

Црвено-бели дошли су до 19 победе у сезони уз 3 пораза, док је Мега уписала 12. пораз након велике серије победа у регионалној лиги.

Екипа Душка Ивановића током целог меча имала је контролу игре у својим рукама, водила и са 20 поена предности, али је домаћин у неколико наврата претио, последњи пут у самом финишу меча.

Огњен Добрић и Факундо Кампацо нису дозволили преокрет и осигурали су са пет узастопних убачених поена тријумф свог тима.

Аргентинац је био МВП утакмице са 15 поена и 11 асистенција, Добрић је завршио као најефикаснији са 23 поена. Хасан Мартин је дао 16, док је Филип Петрушев стао на 12 поена и седам скокова.

Добрић је након последње претње домаћина који је пришао на 6 поена заостатка убацио тројку којом је одбио последњи налет екипе Меге и осигурао победу црвено-белих која је према приказаном више него заслужена.

У тиму Меге предњачио је Никола Ђуришић са 16 поена. Црвено-бели су ушли у серију од четири победе, од чега чак три у Евролиги, у којој су савладали Басконију, Валенсију, АСВЕЛ…

Први међусобни сусрет Црвене звезде и Меге у Пиониру, припао је црвено-белима убедљиво (92:58), а тим Душка Ивановића је и недавно у Купу Кораћа славио у финалу са 96:79.

Тренер КК Црвена звезда Меридианбет Душко Ивановић:
– Изузимајући последњу четвртину, одиграли смо доста коректан меч, поготово у одбрани. Имали смо транзицију, нисмо дозвољавали лаке кошеве, имали контролу. Онда у последњој четвртини, највише зато што поједини играчи нису искористили своју шансу, ушли смо у проблеме, али на крају смо заслужено победили.

Екипа Црвене звезде Мериданбет у четвртак дочекује екипу Олимпијакоса у утакмици 33.кола Евролиге. Меч се игра у хали Александар Николић.

The post Сигурна победа црвено-белих на Новом Београду appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment