Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Црвена звезда – Раднички 1923 2:0 (1:0)

Фудбалери Црвене звезде у најбољем могућем расположењу дочекују старт плеј-офа Суперлиге Србије, с обзиром на то да смо савладали Раднички 1923 резултатом 2:0. Победу је већ на старту утакмице најавио Алекс Виго прелепим поготком у рашље, да би тачку на меч и радост Милошу Милојевићу донео Стефан Митровић фантастичном егзекуцијом након паса Марка Ракоњца.

Црвена звезда – Раднички 1923 2:0 (1:0)

Стадион: “Рајко Митић”.

Судија: Марко Делибашић.

Стрелци: Виго у 6. и Митровић у 78. минуту.

Жути картони: Драговић, Мијаиловић (Црвена звезда), Јовановић (Раднички 1923).

Црвена звезда: Борјан, Виго (од 82. Л. Николић), Драговић, Ераковић, Родић, Мијаиловић (од 46. Срнић), Кангва, Иванић (од 64. Митровић), Пруцев (од 64. Митуљикић), Катаи (од 80. Мијатовић), Ракоњац.

Резерве: Васиљевић, Л. Николић, Лековић, Гобељић, Срнић, Крстичић, Букари, Митровић, Митуљикић, Пешић, Мијатовић.

Раднички 1923: Младеновић, Поњевић (од 85. Милојевић), Ивановић, Миличић, Пецељ, Влајковић, Крајишник (од 80. Видовић), Ђурић, Малић (од 85. Томовић), Евандро (од 69. Максимовић), Чинеду (од 80. Јовановић).

Резерве: Лековић, Раичевић, Јовановић, Максимовић, Милојевић, Милуновић, Срнић, Томовић, Видовић.

Утакмица је почела минутом ћутања, чиме су актери меча одали почаст преминулом двадесетогодишњем фудбалеру Стефану Лазићу који је наступао за чачански Борац и био велики навијач Црвене звезде.

Није се дуго чекало на капитулацију одбране гостију. Играо се шести минут када је Кангва искоса са леве стране погодио стативу из слободног ударца, а лопта се одбила до Алекса Вига који је са ивице казненог простора из дотрчавања погодио само рашље и довео наш тим до предности. Школска акција Иванића, Ракоњца и Катаија, завршила се ударцем потоњег тик поред стативе са неколико метара, а играо се 17. минут меча. Интересантну реакцију имао је Борјан у 25. минуту када је дриблао у свом казненом простору и прописно надмудрио Евандра који се залетео у жељи да одузме лопту нашем чувару мреже, који је, ипак, прекаљен у таквим ситуацијама.

Гости су тек спорадично претили, углавном преко контри, а ударац Влајковића из 37. минута представљао је најозбиљнију прилику за Раднички у првом делу игре. С друге стране, Звезда није одустајала од свог стила игре, те је темпо наставио да се контролише од стране наших првотимаца, све са циљем да се удвостручи предност и на миран начин дочека почетак плеј-офа Суперлиге Србије. Мноштво “малих” фаулова сецкало је игру и спречавало да се игра распламса, али је био запажен млади Пруцев са неколико дриблинга по десном боку.

Прву промену Милојевић је направио на старту другог полувремена па је Срнић ушао у игру уместо “пожутелог” Мијаиловића. Претила је Звезда у неколико наврата из корнера, а запажен је био ударац Родића главом у 60. минуту када је лопта завршила преко главе. Кангва је дириговао средином терена, деловао као “бокс ту бокс” и кроз комбиовање, пре свега са Иванићем и Катаијем, настојао да креира шансе за Ракоњца. Желео је Милојевић да освежи тандем крила, па су се на терен нашли Митуљикић и Митровић уместо Пруцева и Иванића, те се Магико померио у средину, тик иза Ракоњца.

Гађао је Катаи главом, поново преко шансе креиране из корнера који је извео Кангва, али се лопта откотрљала тик поред стативе у 70. минуту. Одмах затим, шутирао је Митуљикић после серије дриблинга са двадесетак метара, али није био прецизан Звездин близанац, с тим да је лопта на путу ка голу закачила Ивановића. Митровић је констатнно нападао лицем гол, а такав случај био је и у 77. минуту када је искоса са леве стране гађао ближи угао. Међутим, Стефан Митровић се исправио минут касније и поставио коначан резултат. Прихватио је лопту од Ракоњца, додуше на десном боку, претрчао дефанзивца гостију и матирао Младеновића. Милојевић је потом указао шансу Николићу и Мијатовићу, а до првенца је у 85. минуту могао Митуљикић, али је утисак да је пас био превише снажан, те је млади офанзивац шутирао преко гола.

The post Црвена звезда – Раднички 1923 2:0 (1:0) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment